کد pr-9567  
نام خانم  
نام خانوادگی یاورپور  
وضعیت جسمی فقدان حرکتی  
نوع فعالیت ورزشی  
زبان فارسی  
مهارت عضو تیم بسکتبال با ویلچر بانوان طبق نظر مربی این تیم خانم یاورپور از بازیکنانی هست که بسیار خوب می‌تواند بر استرس غلبه کند آن چه معلوم است باید منتظر ماند و رقابت‌های تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان را در اینچئون کره جنوبی دید تیم که قرار است 20 تا 21 مهرماه بعد از یک سفر زیارتی به مشهد و با روحیه معنوی به این مسابقات بین المللی بروند.  
کشور ایران  
استان یزد  
متن زندگی نامه آوای رسا
ماهنامه فرهنگی، اجتماعی / مهرماه 1393 / شماره 50
گروه گزارش: عالیه سلطانی
حضور سه بانوی ورزشکار یزدی در رقابت‌های پارا آسیایی
سلطانی، توانگر و یاورپور از حضورشان در تیم ملی بستکبال با ویلچر می‌گویند
" سه بانوی یزدی در تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان"، "تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان با سه بانوی یزدی کادر دوازده نفره بازیکنان خود را تکمیل کرد"، " سه بانوی یزدی در تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان کشور در اینچئون"، "حضور بانوان ورزشکار یزدی در مسابقات پارا آسیایی اینچئون کره جنوبی مهرماه 93"...
همه این تیترهای خبری می‌توانند، بیانگر توانمندی بانوان معلول در ورزش باشد به بهانه‌اولین حضور تیم بسکتبال با ویلچر بانوان کشور در مسابقات بین المللی پارا آسیایی اینچئون به سراغ سه بانوی یزدی دعوت شده به این تیم رفتیم، حرف‌های شنیدنی زیاد داشتند که تنها بخشی از آن را می‌شود در این مجال نوشت.
بسکتبال، ورزشی دور از حاشیه و هیجان انگیز
رقیه سلطانی که از سال 87 عضو تیم بسکتبال با ویلچر بانوان شده است، این ورزش را دور از حاشیه، هیجان انگیز و جنگنده می‌داند و می‌گوید: همه ویژگی‌هایی که می‌گویم برمی‌گردد به یک پارچگی و وحدتی که بین تیم بسکتبال معلولان هست. همه باهم دوست هستند و کنار یکدیگر خوب بازی می‌کنند.
وی یادآور می‌شود: کاش همه بچه‌های معلول می‌توانستند بیایند ورزش کنند ورزش برای روحیه بچه‌های معلول خیلی خوب است. هم نشاط ورزشی می‌گیرند و هم در جلسات تمرین همدیگر را می‌بینند. تمرین‌های ورزشی باعث می‌شود ارتباط اجتماعی بچه‌ها بیشتر شود. حضور در مسابقات، انجام کار گروهی و مسافرت‌هایی که به خاطر بازی‌ها پیش می‌آید همه به رشد اجتماعی و اعتماد به نفس بچه‌ها کمک می‌کند.
سلطانی ادامه می‌دهد: مشکل ایاب و ذهاب برای ورزشکاران یک مشکل کاملاً جدی است. هزینه‌های رفت و آمدها خیلی بالا است. متأسفانه اسپانسری که تیم بسکتبال با ویلچر بانوان استان را پوشش دهد هم وجود ندارد. علاوه بر این ویلچر عمده‌ترین وسیله‌ای است که در این ورزش به کار می‌آید، ما حتی برای مسابقات باید خودمان دنبال ویلچر باشیم. بنده و همسرم الان در حال جور کردن یک ویلچر مناسب برای حضور در مسابقات اینچئون هستیم که خداروشکر دارد هزینه‌اش جور می‌شود. بخشی را خودمان جور کردیم. بخشی هم بهزیستی کمک کرد.
جذب نیروی جوان، تیم یزد را تازه نفس می‌کند
زهرا توانگر بانوی دیگر ورزشکار دعوت شدهبه تیم ملی بسکتبال با ویلچر نیز می‌گوید: بچه‌های تیم یزد همه دنبال یک اسپانسر خوب برای تیم هستند تا مشکل ایاب و ذهاب و بودجه تیم حل شود مشکل بودجه داریم. می‌رویم مسابقات اما ویلچر مناسب نداریم. ویلچر ما با آقایان ورزشکار مشترک است. ویلچر کم داریم بعضی از آنها نیاز به تعمیر دارند.
وی معتقد است: تیم بسکتبال با ویلچر بانوان استان یزد تیم خوبی است. بعضی از بچه‌ها حتی مثل ما می‌توانستند برای تیم ملی انتخاب شوند اما به خاطر کلاس‌بندی تیم، این اتفاق نیفتاد حتی بعضی از بچه‌ها اولین اردوی تیم دعوت شدند از یک چیز نباید گذشت تیم ما نیاز به نیروی جوان دارد. نیروی تازه نفس باید تبلیغ کرد که دختران جوان در این تیم حاضر شوند. اگر تیم جوان شود، مطمئن باشید وضعیت بهتر از قبل خواهیم. الان هم تیم یزد در وضعیت خوبی است بازیکنان خوبی دارد. خانم جلال‌پور و خانم خاک باز هر دو استحقاق این که به تیم ملی دعوت بشوند را داشتند امام متأسفانه به خاطر کلاس‌بندی که برای تیم انجام می‌شد کلاس آنها با تیم هماهنگ نبود.
وی در خصوص نحوه ی انتخاب بازیکنان و دعوت آنها به تیم ملی می‌گوید: قدرت بدنی و بازی فنی بچه‌ها در مسابقات لیگ بسکتبال با ویلچر ارزیابی شد و بر این اساس و طبق کلاس هر بازیکن افراد برای حضور در اردوهای تیم ملی انتخاب شدند.
ورزش بانوان معلول، نیاز به نگاه ویژه دارد
مریم یاورپور بازیکن منتخب تیمملی بسکتبال با ویلچر در ادامه در خصوص کلاس‌بندی تیم ملی بانوان ایران تشریح می‌کند: بر اساس معلولیت هر ورزش کار کلاس او تعیین می‌شود مثلاً ممکن است یک معلول ضایعه نخاعی کلاس یک و نیم داشته باشد اما یک معلول جسمی از نظر کلاس چهار و نیم باشد. در واقع هر چه توانایی معلول بیشتر باشد از نظر کلاس بندی بالاتر است و بالعکس. تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان باید با کلاس 14 به مسابقات پارا آسیایی اینچئون برود. در طی حضور در اردوی‌های تیم که پنجمین اردوی آن را پشت سر گذاشتیم بازیکنان منتخب دعوت به اردو از اولین اردو تاکنون از 19 نفر به 12 نفر تقلیل یافت و این به معنی این نیست که بقیه دوستان ما استحقاق حضور در تیم را نداشتند. تنها به دلیل این بود که بعضی از دوستان به خاطر کلاس‌شان انتخاب نشدند.
وی ادامه می‌دهد: با وجود این که یزد تیم خوبی دارد و بازیکنان آن از بهترین بازیکنان کشور هستند اما این تیم خوب جوان سازی ندارد. باید نیروی جوان به تیم تزریق شود. ورزش بسکتبال یک ورزش خاص به حساب می‌آید چون معلولی که این ورزش را انتخاب می‌کند تنها با توپ و تور مواجه نیست بلکه عمده‌ترین چیزی که برای این ورزش لازم است، ویلچر مناسب است اما تیم یزد یک سری ویلچر دارد که بین آقایان خانم‌ها مشترک است. این در حالی است که ویلچری که برای معلول با کلاس چهار و نیم طراحی شده است برای من که کلاسم یک و نیم است مناسب نیست. مثلاً من نمی‌توانم از ویلچر خانم سطانی استفاده کنم. بودجه و نداشتن اسپانسر و مشکل ایاب و ذهاب و ویلچر و همه اینها مانع آن می‌شود که تیم به سمت جوان گرایی برود.
به اعتقاد یاورپور در شهر یزد به ورزش بانوان توچه ویژه‌ای نمی‌شود و تا وقتی این نگاه وجود دارد با وجود توانمندی ورزشی بانوان همچنان مشکلات مطرح شده به قوت خود باقی خواهد ماند.
وی اظهار امیدواری می‌کند: که تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان در مسابقات پارا آسیایی اینچئون که در کشور کره جنوبی برگزار می‌شود در برابر رقیبان خود، چین، ژاپن، کره جنوبی، تایلند و مالزی بازی‌های خوبی ارائه دهد.
قدرت بدنی، غلبه بر استرس و روحیه بالا ویژگی بارز سه بازیکن منتخب یزدی
فاطمه راستی، مربی تیم بسکتبال با ویلچر بانوان استان یزد در کنار آذر همایون‌پور مربی تیم زنجان تیم را در این اعزام همراهی خواهند کرد.
فاطمه راستی در خصوص قدرت فنی و روحیه بانوان یزدی حاضر در تیم ملی بسکتبال با ویلچر می‌گوید: خانم توانگر قدرت بدنی قوی دارد، خانم سلطانی تنها بازیکن دست چپ تیم ملی ایران است که دست چپ بودن او پوئن خوبی برای تیم است. این بازیکن روحیه بسیار بالایی دارد و خانم یاورپور از بازیکنانی هست که بسیار خوب می‌تواند بر استرس غلبه کند.
وی بر این عقیده است که بانوان تیم بسکتبال یزد با انرژی و روحیه بالایی در بازی‌های لیگ شرکت دراند نظم و ترتیب، روحیه و اعتقاد و ایمان راسخ از ویژگی‌های تیم بسکتبال با ویلچر بانوان یزدی است که در اردوهای کشوری بسیار مشهود بوده است. بسکتبال هم ورزشی است که قدرت بدنی، روحیه بالا می‌طلبد
وی در خصوص حضور تیم ملی در بازی‌های پارا آسیایی اینچئون نیز می‌گوید: این اولین حضور تیم ایران در سطح بین المللی است پتانسیل، روحیه و انگیزه بچه‌های تیم برای حضور و بازی جدی در رقابت‌ها بالا است. رقیبان سخت ما ژاپن و کره جنوبی هستند. باید عنوان کنم که از نظر امکانات آنها مجهزتر از ما هستند. مثلاً ویلچرهای استانداردی دارند، این در حالی است که تیم ما با حداقل امکانات به این بازی‌ها اعزام شده است اما روحیه بچه‌های ما خوب است و امیدواریم تجربه‌های لازم را در این حضور بین المللی کسب کنیم.
مربی تیم بسکتبال با ویلچر بانوان استان یزد ادامه می‌دهد: باید تیم یزد به سمت جذب بازیکن جوان برود. تازه نفس بودن تیم مهم است. این که بازیکن جوان باشد دغدغه‌های کم‌تری هم خواهد داشت و بیشتر ورزش را مدنظر قرار خواهد داد. مشکل هزینه رفت و آمد بازیکن برای تمرین و شاید عدم تبلیغاتی که برای جذب نیرو می‌شود باعث شده که هنوز ما برای بستن تیم نتوانیم از نیروی تازه نفس استفاده کنیم. باز هم تأکید می‌کنم که بازیکنان امروز ما بسیار خوب هستند اما باید در ورزش سن بازیکن را هم در نظر گرفت.
آن چه معلوم است باید منتظر ماند و رقابت‌های تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان را در اینچئون کره جنوبی دید تیم که قرار است 20 تا 21 مهرماه بعد از یک سفر زیارتی به مشهد و با روحیه معنوی به این مسابقات بین المللی بروند. تیم آوای رسا برای تیم ملی بسکتبال با ویلچر بانوان، حضور توانمند و چشم‌گیری را آرزو دارد.
 
تاریخ ثبت در بانک 28 تیر 1395