کد pr-9432  
نام ملیحه  
نام خانوادگی فراهانی  
وضعیت جسمی نابینا  
نوع فعالیت علمی-فرهنگی  
زبان فارسی  
مهارت رتبه 43 منطقه 3 رشته انسانی عضو باشگاه پژوهشگران جوان هستم و توانستم در سال 90 جوان پژوهشگر برتر استان خودم شوم. موفق به طراحی و ارائه نرم افزاری با 87 قابلیت آموزشی از جمله شرکت نابینایان درآزمون سراسری بدون استفاده از منشی شده است. موفق به طراحی و ارائه نرم افزاری با 87 قابلیت آموزشی از جمله شرکت نابینایان درآزمون سراسری بدون استفاده از منشی شده است.  
کشور ایران  
متن زندگی نامه گفتگو با مخترع نابینا ملیحه فراهانی رتبه 43 کنکور
برنامه زنده رادیویی زنگ برنامه ریزی
مهمان تلفنی : ملیحه فراهانی رتبه 43 منطقه 3 رشته انسانی
گفتگوی تلفنی با مخترع نابینا ملیحه فراهانی رتبه 43 منطقه 3 رشته انسانی
ملیحه فراهانی نابینا است و از این نعمت الهی محروم است اما با تلاش خود ضمن انجام اختراعات گوناگون، در رشته انسانی رتبه 43 در منطقه 3 را نیز کسب کرده است.
ملیحه فراهانی: به هر حال نابینا بودن مستلزم این است که هرچه درسها انتزاعی و فاقد شکل باشد درکش راحت تر باشد.
اما این دلیل من برای انتخاب رشته نبود من علاقه خیلی زیادی به درس عربی و ادبیات داشتم به همین دلیل علی رغم قوتم در درس ریاضی و فیزیک تصمیم گرفتم رشته ای انتخاب کنم که به علائقم دست پیدا کنم.
من عضو باشگاه پژوهشگران جوان هستم و توانستم در سال 90 جوان پژوهشگر برتر استان خودم شوم.
پژوهشهایی هم داشتم که برگزیده شدند و یک کار در زمینه نرم افزار برای افراد نابیناانجام دادم که بتواند مشکلاتشان را حل کند و بدون نیاز خاص که بین همه ما است که افراد نابینا را را نوعی فرد وابسته می بینند این وابستگی را رفع کند و برنامه ای هم در رابطه با نواقص فیزیک داشتم که انشاءالله آماده می شود.
من پدر و مادرم را سفید می بینم و مسلماً یکی از نقشهای اصلی را برای موفقیتم ایفا کرده اند.
ما دو نوع استعداد بالفعل و بالقوه داریم پدر و مادر من خیلی زیاد در رشد دادن استعداد بالقوه و بالفعل من تاثیر داشتند.
ملیحه فراهانی موفق به طراحی و ارائه نرم افزاری با 87 قابلیت آموزشی از جمله شرکت نابینایان درآزمون سراسری بدون استفاده از منشی شده است.
وی در مورد ویژگی های این نرم افزار گفت: این برنامه تمام نیازمندی های فرد نابینا را با اتصال به بخش های مختلف یک رایانه و نیز ابزارهای مورد نیاز برطرف می کند.
به گفته وی این نرم افزار در کانادا به ثبت رسیده و قرار است تا در این کشور مونتاژ شود و به صورت انبوه در اختیار کاربران سراسر دنیا قرار گیرد.
این نرم افزار به نوعی راهنمای صوتی برای نابینایان محسوب می شود که با نصب بر روی بخش های مختلف یک خانه می توان از آن برای زندگی روزانه این قشر استفاده کرد.
فراهانی در توضیح کاربرد این نرم افزار گفت: در برخی از نرم افزارهای مطرح در این زمینه ناتوانی های جسمی را در نظر نگرفته اند؛ کاربران نابینا آنچه افراد بینا از یک واسط کاربری دریافت می کنند تا براحتی به مطلب مورد نظر خود دست یابند را در اختیار ندارند.
به عنوان نمونه یک کاربر عادی با مشاهده یک صفحه وب در نگاه اول متوجه تفاوت رنگ ها و پر رنگ بودن برخی جملات شده و می تواند به سرعت از مطالب حاشیه ای صفحه عبور کند، اما کاربر نابینایی که از یک صفحه خوان (Screen Reader) برای خواندن صفحات وب استفاده می کند قادر به دیدن این مشخصات ظاهری نبوده و مطالب تبلیغاتی و متفرقه یک صفحه می تواند وی را از پرداختن به مطلب اصلی دور کند.
وی نتیجه گرفت: از این رو علت طراحی واسطه های کاربری هوشمندی که خودمختار، هدفمند و پویا بوده و منطبق با علایق کاربر باشد تا بتواند دستیابی این افراد را به اطلاعات مورد نیاز آنان تسریع کرده و از اتلاف زمان آنها جلوگیری کند بسیار حائز اهمیت است.
فراهانی همچنین درباره دیگر اختراعات خود در زمینه تیروکمان، تردمیل و لوازم ورزشی الکتریکی خبر داد و گفت: این پروژه ها در دست انجام است.
...............................
تهیه و تنظیم :
شبکه خبری فناوری
WWW.ICTPRESS.IR
 
تاریخ ثبت در بانک 23 تیر 1395