کد pr-7036  
نام معصومه  
نام خانوادگی طغرائی  
وضعیت جسمی نابینا  
نوع فعالیت علمی-فرهنگی  
زبان فارسی  
تحصیلات کارشناسی ارشد  
مهارت از دوران کودکی قرآن را حفظ می‌کرده است. حدود 20 سال است که قرآن کار می‌کند. مدرک دارالقرآن 1389 استان فارس مقام‌هایی در سطح استان و ملی و بهزیستی دارد از جمله مقام اول و دوم و همچنین در رشته تفسیر مقام اول کشوری دانشگاه آزاد را دارد. در کتابخانه دیجیتال گویا استان فارس مشغول به کار می‌باشد.  
کشور ایران  
استان اصفهان  
شهر سیرم  
متن زندگی نامه فارس به مناسبت روز عصای سفید گزارش می‌دهدنور خدا همچون عصایی می‌شکافد تاریکی نگاهشان رانور خدا همچون عصایی است که تاریکی نگاه روشندلان را می‌شکافد.
به گزارش خبرگزاری فارس از سمیرم، 23 مهر ماه، روز ﺟﻬﺎﻧﯽ "ﻋﺼﺎی ﺳﻔﯿﺪ" یا روز "ایمنی ﻧﺎ‌ﺑﯿﻨﺎﯾﺎن" نامگذاری شده است که در راستای اهمیت دادن به روشندلان و توجه بیشتر به مشکلات آنها و رعایت حقوق اجتماعی نا‌بینایان مورد توجه مردم خیر‌اندیش و مجامع بین‌المللی بوده است و هر از چندگاه، ضرورت توجه به نا‌بینایان در طیف گسترده‌ای مطرح می‌شود و نور خدا همچون عصایی است که تاریکی نگاه روشندلان را می‌شکافد.

براساس مفاد قانون عصای سفید که به منظور حمایت از منافع روشندلان تدوین شده است، افراد نا‌بینا همچون سایر اقشار جامعه حق استفاده از تمام امکانات رفاهی معمول در جامعه را دارند.

* تشکیل پرونده برای 110 نا‌بینا و کم‌بینا در بانک اطلاعاتی بهزیستی شهرستان سمیرم

زهرا بیگم داودی رئیس اداره بهزیستی سمیرم از شناسایی و تشکیل پرونده برای 110 نا‌بینا و کم‌بینا در بانک اطلاعاتی بهزیستی شهرستان سمیرم خبر داد و گفت: از این تعداد 7 نفر نا‌بینای مطلق، 12 نفر دارای معلولیت بینایی در درجه شدید و سایر این افراد نیز از درجه متوسط تا خفیف هستند.

وی به فعالیت‌های اداره بهزیستی در راستای خدمت‌رسانی به نا‌بینایان اشاره کرد و گفت: به منظور رفاه و خدمت به نا‌بینایان، خدمات و امکاناتی از جمله ضبط واکمن، کاغذ بریل، ساعت لمسی و گویا و عصای سفید به آنها ارائه می‌شود.

رئیس اداره بهزیستی سمیرم با اشاره به حمایت‌های بهزیستی از دانش‌آموزان و دانشجویان نا‌بینا اظهار کرد: تعداد پنج دانشجو و هفت دانش‌آموز نا‌بینا و کم‌بینا از خدمات بهزیستی شهرستان بهره‌مند می‌شوند.

وی اضافه کرد: کمک هزینه تحصیلی دانش‌آموزان نا‌بینا و کم‌بینا به صورت سالانه(90 هزار تومان) و هزینه شهریه دانشجویان تا مقطع دکتری به صورت کامل پرداخت می‌شود.

* اجرای طرح غربالگری تنبلی چشم و بینایی‌سنجی در سمیرم

داودی با بیان اینکه در راستای پیشگیری از تنبلی چشم، طرح غربالگری تنبلی چشم و بینایی‌سنجی در سطح شهرستان در حال اجرا است، تاکید کرد: تنبلی چشم نوعی اختلال بینایی است که چنانچه به موقع تشخیص و درمان نشود، چشم را بسیار کم‌بینا یا نا‌بینا می‌کند، در حالی که با تشخیص به موقع می‌توان به راحتی پیشگیری و درمان کرد.

وی اضافه کرد: پس از پنج سالگی هر چه درمان چشم تنبل عقب بیفتد احتمال به ‌دست آوردن بینایی کامل کمتر می‌شود به طوری که پس از هفت تا 10 ‌سالگی درمان تأثیری در بینایی ندارد.

رئیس اداره بهزیستی سمیرم گفت: به دلیل اینکه بسیاری از این عوامل برای خانواده‌ها ناشناخته است، چشم تمام کودکان باید حداقل سه بار پیش از دبستان در زمان‌های مختلف معاینه شود که این خود پیشگیری از نوعی معلولیت است.

معصومه طغرایی سمیرمی یکی از روشندلان توانمند سمیرمی است که با محدودیت دید خود کنار آمده و با اراده و پشتکار خود توانسته است بر توانمندی‌های خود تکیه کرده و در مسیر موفقیت حرکت کند.

وی فارغ‌التحصیل کارشناسی ارشد رشته زبان و ادبیات فارسی است که امسال به لطف خدا در دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان فارس به عنوان مدرس ادبیات فارسی تدریس می‌کند.

این روشندل سمیرمی که دانش‌آموخته همین دانشگاه است به فعالیت‌های فوق برنامه خود در دانشگاه آزاد اسلامی ارسنجان فارس به عنوان یک مشاور و فعال در امور فرهنگی دانشگاه اشاره می‌کند و می‌گوید: در تمام دوران تحصیلات مدرسه و دانشگاه همیشه در فعالیت‌های هنری و فرهنگی فعالیت داشته‌ام و نا‌بینایی را محدودیتی برای حضور فعال خودم در جامعه ندانستم.

طغرایی که متولد 1354 در سمیرم است، تحصیلات خود را در سن 15 سالگی با تحصیل در مدرسه ابابصر اصفهان آغاز می‌کند و موفق می‌شود دوره ابتدایی و راهنمایی را در مدت پنج سال در اصفهان طی کند.

وی در ادامه اظهار کرد: دوره متوسطه را در دبیرستان آزاده سمیرم و با حمایت‌های مدیر آموزشگاه و با همراهی یک مشاور و رابط به پایان رساندم و اکنون چنانچه امکانات و تسهیلات آموزشی برایم فراهم شود، تصمیم دارم در مقطع دکتری ادبیات نیز شرکت کنم.

این روشندل سمیرمی اضافه کرد: از نهاد‌های دولتی و بهزیستی نیز تقاضا داریم تا حدودی در راستای کمک به رفع مشکلات مالی جامعه نا‌بینایان حمایت‌های بیشتری داشته باشند.

اسد‌الله حاجی فرد جوان 24 ساله، روشندل دیگر سمیرمی است که در رشته مشاوره و راهنمایی دانشگاه پیام‌نور واحد سمیرم مشغول به تحصیل است.

وی نیز در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در سمیرم گفت: در سن 16 سالگی به دلیل آسیب عصب بینایی، یک باره و به طور کامل بینایی‌ام را از دست دادم.

وی افزود: با وجود این مشکل بزرگ، امیدم را از دست ندادم و تلاش کردم تحصیلاتم را با جدیت و امید ادامه بدهم و امسال با شرکت و پذیرفته شدن در آزمون سراسری، به عنوان دانشجوی ترم یک دانشگاه پیام‌نور سمیرم تحصیل می کنم.

این روشندل جوان تصریح کرد: خوشبختانه فایل صوتی کتاب‌های دانشگاه موجود است و مشکل آموزشی برای تحصیل در دانشگاه ندارم.

وی از علاقه‌مندی‌ها و مهارتش در زمینه‌های کامپیوتر و شطرنج خبر می‌دهد و می‌گوید: ما نا‌بینایان بخشی از جامعه هستیم و نباید حقوق ما نا‌دیده گرفته شود، بلکه باید با برنامه‌ریزی‌های دقیق و ارائه راهکار‌های مناسب برای رفع موانع پیش روی و پیشرفت این قشر تلاش کنند.

*‌کوچک، اما با دنیایی روشن و دلی دریایی

محمدمهدی آقایی دانش‌آموز روشندل سمیرمی، کودکی که رویا‌های کودکانه خود را در دنیای روشندلش برای رسیدن به واقعیت می‌پروراند.

وی تنها دانش‌آموز نابینای آموزشگاه استثنایی رودکی سمیرم است که در پایه سوم در کنار همسن و سال‌های خودش تحصیل می‌کند.

محمدمهدی با چهره مهربان و معصومش در کلاس درسش پذیرای گفت‌گو با خبرنگار فارس می‌شود و باب گفت‌و‌گو را با بازگویی خاطرات تابستانش در باغ‌های سیب سمیرم باز می‌کند.

شور و نشاط و احساس صمیمت در صحبت‌هایش موج می‌زند و خودش را باور دارد که می‌تواند همچون افراد عادی جامعه درس بخواند و در آینده به شغل دلخواه خودش برسد.

چند سطری از کتاب درسی‌اش را با لمس کردن انگشتان کوچکش بر صفحه برجسته کتاب، بلند می‌خواند و با احساس رضایت می‌گوید: در کلاس به یکی از دوستانم که نا‌بینا نیست، خط بریل آموزش می‌دهم و او هم تقریبا می‌تواند حروف و کلمات را بخواند.

از معلمش که بسیار دوستش دارد، تعریف می‌کند و می‌گوید: سه سال است که بینایی چشمانم را از دست داده‌ام، اما باز هم خدا را شکر می‌کنم که نعمت‌های دیگری را به من داده است و از عصا به عنوان وسیله کمکی برای رفت و آمد استفاده می‌کنم.

این کودک روشندل به آرزوهایش اشاره می‌کند و می‌گوید: به کاشتن گل خیلی علاقه دارم و بزرگترین آرزویم این است که نوازنده نی و خواننده شوم.

* فعالیت نخستین مرکز تخصصی اپتومتری (بینایی‌سنجی) در سمیرم

عاطفه پیرمرادیان اپتومتریست سمیرم در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس با اشاره به اهمیت اپتومتری در ارتقای سلامت بینایی افراد جامعه اظهار کرد: تجویز عینک و لنز، درمان تنبلی و انحراف چشم، تشخیص به موقع آب مروارید و نیز ارائه خدمات در حوزه توانبخشی کم‌بینایی و معاینات کلی چشم از جمله فعالیت‌های این مرکز در راستای ارتقای بهداشت چشم است.

وی همچنین به بیماری‌های شایع چشمی اشاره کرد و گفت: در راستای پیشگیری از ناراحتی‌های چشمی لازم است افراد در سنین مختلف چکاپ‌های سالیانه چشمی را انجام دهند.

اپتومتریست سمیرم تصریح کرد: متاسفانه برخی افراد پس از بروز اختلال در دید خود برای درمان به چشم پزشک مراجعه می‌کنند، در حالی که با چکاپ سالانه چشمی توسط اپتومتریست می‌توان در کاهش هزینه‌های درمانی اقدام کرد.

وی ادامه داد: انحراف چشم بیماری است که در نتیجه وجود اختلال در سیستم اعصاب یا عضلات چشم ایجاد می‌شود و می‌تواند سبب بروز مشکلاتی جدی برای فرد شود که با مراجعه و تشخیص به موقع می‌توان به درمان تنبلی و انحراف چشم کمک کرد.

* ضرورت فرهنگ‌سازی برای حضور و مشارکت نا‌بینایان در سطح جامعه

در ادامه گزارش به گفت‌و‌گو با مصطفی پیرمرادیان معلم پایه سوم آموزشگاه رودکی و معلم خط بریل شهرستان پرداختیم.

وی امکانات آموزشی برای نابینایان شهرستان را مناسب دانست و اظهار کرد: برای آموزش به دانش‌آموزان نابینا از کتاب‌های خط بریل و برای دانش‌آموزان کم‌بینا از کتاب‌های درشت خط استفاده می‌شود، که از نظر محتوایی با کتب دانش‌آموزان عادی یکسان هستند.

پیرمرادیان افزود: دانش‌آموزان نا‌بینا مقطع ابتدایی در مدرسه رودکی و دانش‌آموزان مقاطع راهنمایی و متوسطه در مدارس عادی با کمک یک راهنما و مشاور مشغول به تحصیل می‌شوند.

این معلم پرتلاش و دلسوز با تاکید بر اینکه نابینایان دارای استعداد‌ها و قابلیت‌های فراوانی هستند، تصریح کرد: نا‌بینانیان دارای استعداد‌های فراوان و درخشانی هستند که باید با فراهم کردن امکانات لازم و تشویق آنها زمینه رشد و پرورش توانایی‌ها و استعدادهای این قشر فراهم شود و استعداد‌های نهفته آنها به شکوفایی و پویایی برسد.

وی ایمنی تردد را مهم‌ترین نیاز نا‌‌بینایان در منطقه دانست و افزود: به منظور فعالیت و مشارکت اجتماعی و حضور روشن‌دلان در محیط‌های شهری نیاز به ایمن‌سازی تردد و عبور و مرور در سطح شهر است که برای رفع این مشکل باید در جامعه فرهنگ‌سازی شود.

 
تاریخ ثبت در بانک 1 تیر 1395