کد pr-1296  
نام جهانبخش  
نام خانوادگی عسگری  
وضعیت جسمی نابینا  
نوع فعالیت ورزشی  
زبان فارسی  
مهارت وزنه برداری  
کشور ایران  
استان گیلان  
شهر رشت  
متن زندگی نامه جدال با فولاد سرد
جهانبخش عسگری ازجمله ورزشکاران نابینایی است که دورانی طلایی را در وزنه‌برداری جانبازان و معلولان رقم‌زده است. او ساکن گیلان و شهرستان رشت است و این روزها از ‌دوران قهرمانی فاصله گرفته و به‌نوعی دیگر به جامعه خود خدمت می‌کند.
عسگری بر اثر حادثه تصادف، نابینا می‌شود و با دعوت دوستانش به ورزش روی می‌آورد و ابتدا تصور می‌کند که برای نابینایان ورزشی وجود ندارد، اما از سال 64 وارد رشته‌های گل‌بال، دومیدانی و جودو می‌شود و این رشتته ها را تا سال 73 ادامه می‌دهد.
آن طور که خودش تعریف می‌کند، بعد از این سال با پاورلیفتینگ آشنا می‌شود و خیلی زود با عضویت در تیم ملی قله‌های موفقیت را فتح می‌کند.‌
به این شکل او مدال‌های رنگارنگ را در مسابقات داخلی، آسیایی و جهانی یکی‌یکی بر گردن می‌اندازد. آقای ورزشکار بیش از ده مدال جهانی را در کارنامه‌اش ثبت کرده. او در این‌باره می‌گوید: «در آبان 73 به اسپانیا اعزام شدیم و توانستم اولین مدال طلای دسته یکصد کیلوگرم را برای کشورم به دست بیاورم.»
آن طور که عسگری توضیح می دهد، قطار موفقیت‌هایش از اینجا به حرکت درمی‌آید و در کانادا، آمریکا و جمهوری چک، برزیل و هلند مدال‌های مختلفی را برای کشور به ارمغان آورد‌.
حجم موفقیت‌های جهانبخش عسگری به‌قدری بوده است که در سال 89 به افتخارش مسابقات انتخابی کشوری و اعزامی به میامی آمریکا را به نام او ثبت کردند و آقای ورزشکار همانجا و در اوج از ورزش خداحافظی می‌کند و بعدها به عنوان رئیس هیات وزنه‌برداری جانبازان و معلولان استان مشغول به کار می‌شود. او با قرار گرفتن در خط ورزش مسیر فوق‌العاده‌ای را طی می‌کند و این روزها با این‌که وزنه نمی‌زند، اما از طریق موسسه خیریه‌ای که راه‌اندازی کرده به ورزش جانبازان و معلولان استان کمک می‌کند. او می‌گوید: «ورزشکاران نابینا برای این‌که ورزش کنند به فضا و سالن‌های ورزشی نیاز دارند که من رایگان برایشان تهیه می‌کنم و با تأمین هزینه‌های حمل‌ونقل، فعالیت آنها را تسهیل می‌کنم.»
آقای قهرمان سال 92 تمام افتخارات و مدال‌ها و کاپ‌هایی را که در طول سال‌ها فعالیت حرفه‌ای ورزشی‌اش به دست آورده بود، به موزه گیلان اهدا کرد‌. او می‌افزاید:«حمایت از ورزش جانبازان و معلولان بویژه نابینایان همچنان باید ادامه پیدا کند؛ چراکه قابلیت‌های زیادی وجود دارد. خدا را شاکرم در مدتی که ورزش می‌کردم توانستم دین خود را ادا کنم و شرمنده مردمم نباشم و مدال‌های زیادی را برایشان از میدان‌های جهانی کسب کنم.»
-
سعید ضروری- جام جم

 
تاریخ ثبت در بانک 22 فروردین 1395