کد sr-45438  
عنوان اول بررسی الگوهای انتروپومتریک لب در کودکان پسر مبتلا به اوتیسم در اقوام فارس بر اساس مطالعات فتوگرافی و چیلوسکوپی  
نویسنده حسن شکری  
نویسنده ناصر مهدوی شهری  
نویسنده فاطمه محرری  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه اصول بهداشت روانی  
شماره پیاپی 79  
سال 1396شمسی  
ماه خرداد و تیر  
شماره صفحه (از) 315  
شماره صفحه (تا) 320  
متن مقدمه
اختلالات طیف اوتیستیک سندرمی با نقص مداوم در ارتباطات، تعاملات اجتماعی، علایق محدود و سایر علایم رفتاری می باشد که پیش آگهی نامساعدی داشته و عوارض و مشکلات متعددی را به همراه دارد. آنتروپومتری علمی است که ابعاد خطی و زاویه های اندام های بدن را روی افراد زنده می سنجد لذا برای شناسایی افراد و یا توسعه ی تحقیقات پزشکی انتروپولوژی می توان از اختصاصات آنتروپومتری انگشتان یا اختصاصات چیلوسکوپی پرینت لب ها استفاده نمود.
روش کار
تعداد 37 کودک پسر 18-3 ساله مبتلا به اختلالات طیف اوتیسم تایید شده توسط روان پزشک و 43 کودک سالم پسر 16-3 ساله که هر دو گروه از اقوام فارس ساکن مشهد بودند مورد بررسی قرار گرفتند. اندازه های آنتروپومتریک برای مطالعه ی پرینت لب ها و عکس ها به کامپیوتر منتقل و با استفاده از نرم افزار picture manager الگوی هر لب بررسی شد. سپس هر عکس به شش ناحیه تقسیم شد (هر لب به سه ناحیه). این ناحیه ها عبارتند از راست بالایی (UR)، میانه بالایی (UM)، چپ بالایی (UL)، راست پایینی (LR)، میانه پایینی (LM) و چپ پایینی (LL). داده ها توسط نرم افزار SPSS، مدل های همبستگی و آزمون های ANOVA تحلیل شدند.
یافته ها
فراوان ترین الگوی خطوط لب در جمعیت افراد مبتلا به اوتیسم نژاد فارس، الگوی نوع شاخه ای کامل و شبکه ای گزارش شد.
نتیجه گیری
به نظر می رسد می توان با مطالعات بیشتر از بررسی الگوهای انتروپومتریک لب در تشخیص اختلالات طیف اوتیسم بهره جست.
کلید واژگان: آنتروپومتری، اوتیسم، چیلوسکوپی  
تاریخ ثبت در بانک 22 اردیبهشت 1400