کد sr-3861  
عنوان اول بررسی وضعیت اشتغال اعضای کانون ناشنوایان شهر تهران  
نویسنده گیتا موللی  
نویسنده سیدمجید میرخانی  
نویسنده شهروز نعمتی  
نویسنده مریم مللی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه شنوایی شناسی  
شماره پیاپی 36  
سال 1390شمسی  
ماه مهر  
شماره صفحه (از) 38  
شماره صفحه (تا) 46  
توضیحات چکیده:
زمینه و هدف: شغل نقش مهم و ارزشمندی در امنیت روانی، فردی، اجتماعی و اقتصادی انسان دارد. وضعیت شغلی ناشنوایان میتواند در ایجاد بهداشت فردی و اجتماعی این گروه مفید باشد. از این رو پژوهش حاضر با هدف بررسی وضعیت اشتغال به کار ناشنوایان عضو کانون ناشنوایان انجام شد.
روش بررسی: پژوهش حاضر روی اعضای کانون ناشنوایان شهر تهران با استفاده از پرسشنامه محقق ساخته در سه قسمت مجزا شامل داده های اولیه، ارزیابی وضعیت اشتغال و ارزیابی نگرش ناشنوایان مورد بررسی قرار گرفت. به منظور تحلیل داده ها از روشهای آمار توصیفی استفاده شد.
یافته ها: نتایج در سه بخش مجزا حاکی از آن است که بخش عمده ای از جامعه کانون ناشنوایان را جوانان تشکیل می دهند که 68 نفر از آنها زن (52.5%) و 53 نفر از آنها مرد (47.5%) بودند؛ 56.2 درصد افراد بیکار و 43.8 درصد شاغل بودند و دارای مشکلاتی اعم از عدم ارائه تسهیلات مرتبط با معلولیت (14.5%)، مشکل در برقراری ارتباط در محیط کار (9.4%)، دستمزد کمتر از سایرین (افراد عادی) به دلیل معلولیت (12.4%)، دوری مسافت (15.4)، تناسب محیط کار با ناشنوایی (11.4%)، رفتار نامناسب همکاران (13.2%)، رفتار نامناسب مدیر (12.5%) و تبعیض به علت معلولیت (11.2%) بوده اند؛ نگرش ناشنوایان در تمام موارد مثبت و 90 درصد آنها شغل را یکی از ضروریات زندگی و در مقابل 10 درصد آن را غیرضروری دانسته اند.
نتیجه گیری: تعداد بسیار زیادی از ناشنوایان بیکار بودند، و لازم است در سیاست های موجود برای تسهیل اشتغال به کار این گروه بزرگ از معلولین تجدید نظری صورت گیرد.

کلید واژه: اشتغال، ناشنوایان، کانون ناشنوایان  
تاریخ ثبت در بانک 20 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر