کد sr-3854  
عنوان اول شیوع ازدواج های خویشاوندی در والدین کودکان ناشنوا و عادی در اردبیل  
نویسنده شهروز نعمتی  
نویسنده غلامعلی افروز  
نویسنده علی عسگری  
نویسنده باقر غباری بناب  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه شنوایی شناسی  
شماره پیاپی 38  
سال 1391شمسی  
ماه سال  
شماره صفحه (از) 67  
شماره صفحه (تا) 70  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
زمینه و هدف: وجود کودک سالم و بدون معلولیت نقش به سزایی در سلامت روانی خانواده ایفا می کند و هزینه های خانواده و جامعه را کاهش می دهد. از آنجا که ازدواج های خویشاوندی بستر مناسبی برای بروز ژن های نهفته و مغلوب بوده و منجر به انواع معلولیت ها از جمله ناشنوایی می شود، هدف مطالعه حاضر بررسی شیوع ازدواج های خویشاوندی در والدین کودکان ناشنوا و عادی و رابطه آن با ناشنوایی بود.
روش بررسی: در این پژوهش 467 نفر دارای کودک عادی به صورت نمونه گیری خوشه ای از مدارس ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان و 423 کودک استثنایی به صورت غیرتصادفی انتخاب شدند. از این تعداد 130 نفر ناشنوا بودند که در شهرستان اردبیل مورد بررسی قرار گرفتند. از آمار توصیفی برای اندازه گیری شیوع ازدواج فامیلی و تست کای دو برای مقایسه شیوع ازدواج فامیلی بین والدین کودکان شنوا و ناشنوا استفاده شد.
یافته ها: داده های توصیفی نشان داد که 80 نفر از 130 (61.54 درصد) از والدین افراد ناشنوا ازدواج خویشاوندی داشتند. تحلیل داده ها نشان داد که میزان شیوع ناشنوایی در کودکانی که والدین آنها ازدواج خویشاوندی داشته اند نسبت به گروه والدین کودکان عادی، بیشتر بوده و این تفاوت در سطح p<0.001 معنی دار بود.
نتیجه گیری: با توجه به نتایج به دست آمده احتمالا ازدواج های خویشاوندی نقش مهمی در بروز ژن های نهفته و مغلوب دارند و منجر به بروز انواع معلولیت از جمله ناشنوایی می شوند. آگاهی زوج ها از پیامدهای ازدواج خویشاوندی و انجام مشاوره های ژنتیکی ضروری است.

کلید واژه: شیوع، ازدواج خویشاوندی، ناشنوایی  
تاریخ ثبت در بانک 20 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر