کد sr-3731  
عنوان اول مقایسه عملکرد حافظه بالینی در جانبازان نابینا و همتایان بینا  
نویسنده وحید نجاتی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه طب جانباز  
شماره پیاپی 6  
سال 1388شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 1  
شماره صفحه (تا) 6  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: تجارب دنیای بینایی نقش مهمی در تکوین عملکردهای شناختی مغز دارد. اطلاعات دقیق و سریعی که از بینایی حاصل می شود، برای عملکردهای شناختی مغز حیاتی هستند.
هدف: هدف از این مطالعه تعیین تفاوت بین عملکرد حافظه بالینی در دو گروه جانبازان نابینا و همتایان بینا است.
مواد و روش ها: این مطالعه یک مطالعه مقطعی مقایسه ای بود که در 137 جانباز دو چشم نابینا و 124 فرد بینا که از نظر سن و تحصیلات همتا بودند، انجام گرفت. به منظور ارزیابی عملکرد حافظه بالینی از آزمون حافظه بالینی وکسلر استفاده شد. تحلیل آماری برای مقایسه دو گروه در نمره این آزمون و خرده آزمون های مربوطه به وسیله آزمون آماری تی مستقل صورت گرفت.
یافته ها: سن افراد نابینا 7.69±41.75 سال و افراد سالم 8.14±41.86 سال بود. بین جانبازان نابینا و همتایان بینا در خرده آزمون های معلومات عمومی، آگاهی به زمان و مکان، تمرکز و کنترل ذهنی، حافظه شنیداری و حافظه عددی و کل آزمون تفاوت معنی داری نشان داده شد (P<0.00001). مقایسه میانگین ها بیانگر این است که کارایی افراد بینا در این آزمون ها بالاتر است. در خرده آزمون تداعی کلمات تفاوتی بین دو گروه یافت نشد (P=0.054).
بحث و نتیجه گیری: کارایی جانبازان نابینای اکتسابی در حافظه بالینی کمتر از همتایان بینا است و این موضوع می تواند بیانگر ارتباط بین بینایی و عملکرد حافظه بالینی باشد.

کلید واژه: جانبازان نابینا، حافظه بالینی، آزمون وکسلر  
تاریخ ثبت در بانک 19 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر