کد sr-3604  
عنوان اول بررسی علل نابینایی و کاهش شدید دید در دانش آموزان مدارس نابینایان مشهد در سال 1385  
نویسنده هادی استادی مقدم  
نویسنده مهدی خبازخوب  
نویسنده عباسعلی یکتا  
نویسنده جواد هرویان  
نویسنده علیرضا مهدی زاده  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه توانبخشی  
شماره پیاپی 28  
سال 1386شمسی  
ماه بهار  
شماره صفحه (از) 56  
شماره صفحه (تا) 60  
زبان فارسی  
توضیحات چکیده:
هدف: تعیین علل کاهش شدید دید و نابینایی و تعیین میزان حدت بینایی در دانش آموزان مدارس نابینایان شهر مشهد به منظور ارزیابی علل قابل پیشگیری هدف این مطالعه می باشد.
روش بررسی: در سال 1385 طی یک مطالعه تحلیلی و با استفاده از اصول و معاهده تعدیل شده سازمان بهداشت جهانی برای بچه های نابینا و نیمه بینا 260 دانش آموز شاغل به تحصیل در چهار مدرسه نابینایان در مشهد با انتخاب غیراحتمالی مورد معاینه قرار گرفتند. اطلاعات جمع آوری شده توسط اپتومتریست و متخصص چشم شامل پرسشنامه و معاینات بالینی آنالیزو نقص اصلی تشریحی و علت اصلی بوجود آورنده آن برای هر دو چشم جداگانه مشخص و ثبت گردید.
یافته ها: در جمعیت مورد مطالعه 157 نفر (%54.9) مذکر و 129 نفر (%45.1) مونث بودند. متوسط سن دانش آموزان 14.2±4.2 سال بود. بیشترین علل نابینایی مربوط به بیماریهای رتین (%28.6) و بعد از آن به ترتیب آتروفی عصب بینایی، لنز (کاتاراکت مادرزادی)، کدورت قرنیه، گلوکوم مادرزادی، آلبینیسم، میکروفتالموس، آنوفتالموس و ضایعات یووه آ بودند. بیشترین علل جراحی انجام شده کاتاراکت بود و میزان شیوع عدم درک نور در دو جنس از نظر آماری معنی دار بود (P<0.01).
نتیجه گیری: بیماریهای ارثی نقش مهمی در میان علل نابینایی دارند، بنابراین مشورت ژنتیکی و غربالگری در سنین پایین و آموزش عمومی می تواند از بروز نابینایی پیشگیری، یا از شیوع آن کاسته و یا شدت آن را کم نماید.

کلید واژه: نابینایی، اختلال بینایی، شیوع، کاتاراکت، عیوب انکساری  
تاریخ ثبت در بانک 18 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر