کد sr-3598  
عنوان اول شیوع و علل نابینایی و کم بینایی در نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی یزد  
نویسنده محمدرضا بشارتی  
نویسنده سیدعلی محمد میرآتشی  
نویسنده محمدرضا شجاع  
نویسنده فاطمه عزالدینی اردکانی  
نوع کاغذی ، الکترونیک  
مقاله نشریه مجله دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شهید صدوقی یزد  
شماره پیاپی دوره 13، شماره 5  
سال 1384شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 19  
شماره صفحه (تا) 24  
زبان فارسی  
موضوعات جامعه نابینایان ، کم بینایی ، نابینایی  
توضیحات چکیده:
مقدمه: تعداد زیادی افراد کم بینا و نابینا در سراسر دنیا وجود دارند و اطلاعات شیوع کم بینایی و نابینایی در بسیاری از نقاط دنیا وجود دارد. در سال 1995 سازمان بهداشت جهانی (WHO) تخمین زد که 37.1 میلیون نفر نا بینا در دنیا وجود دارد. متعاقبا گزارش شد که 110 میلیون نفر اختلالات شدید بینایی دارند که در ریسک بالای نابینایی قرار دارند. تخمین زده می شود که سالانه حدود 2 میلیون نفر نابینا در جهان اضافه می شوند. جهت بررسی علل منجر به کم بینایی و نابینایی در جامعه نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی یزد این مطالعه صورت گرفت.
روش بررسی: این مطالعه از نوع توصیفی و به روشCase Series study بود که جمع آوری نمونه ها از بهمن ماه 81 تا مهر ماه 82 مدت 9 ماه به طول انجامید. جامعه مورد بررسی 109 نفر بیماران دارای اختلال بینایی جامعه نابینایان تحت پوشش سازمان بهزیستی شهرستان یزد می باشند. اطلاعات بر اساس روش استاندارد در پرسشنامه مربوطه جمع آوری و تکمیل گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS تحلیل و از تست آماری مجذور کای استفاده گردید.
نتایج: از 109 بیمار مورد بررسی 73 مورد (67%) مذکر و 36 مورد (33%) مونث بودند. حداقل سن در جامعه مورد بررسی یک ماه و حداکثر سن 60 سال و میانگین سنی 24.6 سال با انحراف معیار 10.5 می باشد. بیش از نیمی از موارد نابینایی (53.2%) در سن زیر یک سالگی قابل تشخیص می باشد. 79 مورد (88.1%) از نظر قانونی نابینا تلقی می شدند. شایع ترین نوع بیماری منجر به نابینایی و کم بینایی در جامعه مورد بررسی رتینیت پیگمانتر 32.1% و پس از آن دیس ژنزی گلوب 16.5% می باشد.
نتیجه گیری:علل منجر به نابینایی و کم بینایی به ترتیب شیوع رتینیت پیگمانتر، دیس ژنزی گلوب و کاتاراکت و گلوکوم بوده است.

کلید واژه: جامعه نابینایان، کم بینایی، نابینایی  
تاریخ ثبت در بانک 18 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر