کد sr-26018  
عنوان اول بررسی تاثیر باورهای مذهبی در سلامت عمومی و شادکامی مادران کودکان کم توان ذهنی و عادی  
نویسنده علیرضا بخشایش  
مقاله نشریه پژوهش در علوم توانبخشی  
شماره پیاپی سال 10، شماره 4  
سال 1393شمسی  
ماه سال  
زبان فارسی  
متن مقدمه
تولد و حضور کودکی با کم توانی ذهنی در هر خانواده می تواند رویدادی نامطلوب و چالش زا تلقی شود. در چنین موقعیتی همه اعضای خانواده به ویژه مادران در معرض خطر ابتلا به مشکلات مربوط به سلامت عمومی قرار می گیرند. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر باورهای مذهبی در سلامت عمومی وشادکامی مادران کودکان کم توان ذهنی و عادی بود.
مواد و روش ها
پژوهش حاضر از نوع پژوهش های همبستگی بود. نمونه پژوهش شامل 131 مادر کودک کم توان ذهنی بود که به روش تمام شماری انتخاب شدند و 131 مادر کودک عادی که از طریق همتاسازی با گروه نمونه انتخاب شدند و در نهایت، پرسشنامه های سلامت عمومی، شادکامی آکسفورد و باورهای اساسی مذهبی برای استخراج داده ها مورد استفاده قرار گرفت و داده های به دست آمده با استفاده از نرم افزار SPSS و آزمون های رگرسیون و همبستگی تحلیل شد.
یافته ها
یافته های این پژوهش نشان داد بین باورهای مذهبی و سلامت عمومی مادران کودکان کم توان ذهنی و عادی به ترتیب (r=0/817) و (r=0/932) همبستگی معناداری وجود دارد و نمرات باورهای مذهبی مادران کودکان کم توان ذهنی کمتر از مادران کودکان عادی بود (p<0/01). همچنین بین باورهای مذهبی و شادکامی مادران کودکان کم توان ذهنی همبستگی مثبت و معنادار وجود داشت (r=0/907). مادران دو گروه در میزان باورهای مذهبی، شادکامی و سلامت عمومی با هم تفاوت معنادار داشتند (p<0/01).
نتیجه گیری
بر اساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت که، مادران کودکان کم توان ذهنی نسبت به مادران کودکان عادی در یافتن معنای شادکامی در زندگی، سلامت عمومی و تحکیم اعتقادات مذهبی خود دچار مشکلات بیشتری هستند.
کلیدواژگان: باورهای مذهبی، سلامت عمومی، شادکامی، کودکان کم توان ذهنی، مادران کودکان کم توان ذهنی  
تاریخ ثبت در بانک 9 اسفند 1398