کد sr-26006  
عنوان اول مقایسه الگوی استفاده از زمان کودکان 7 تا 12 ساله دچار فلج مغزی و همسالان بهنجارشان  
نویسنده ناهید زارع  
نویسنده مهدی رصافیانی  
نویسنده حسین سورتیجی  
نویسنده نازیلا اکبرفهیمی  
نویسنده مسلم دهقانی زاده  
نویسنده اکبر بیگلریان  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه فصلنامه طب توانبخشی  
شماره پیاپی سال 7 شماره 2  
سال 1397شمسی  
ماه تابستان  
شماره صفحه (از) 215  
شماره صفحه (تا) 230  
متن مقدمه و اهداف
الگوی استفاده از زمان، یک شاخه ی تعریف شده در کاردرمانی و مطالعات علم کار است. به نظر می رسد که کودکان، جمعیت در خطر عدم توازن کاری باشند که زمان کمتری را در فعالیت های همراه با تحرک صرف می کنند. هدف پژوهش حاضر، مقایسه ی الگوی استفاده از زمان در کودکان دچار فلج مغزی با کودکان بهنجار است.
مواد و روش ها
مطالعه حاضر از نوع تحلیلی، مقطعی-مقایسه ای بود. 28 کودک هنجار و 28 کودک دچار فلج مغزی که از نظر سن، جنس و وضعیت اجتماعی و اقتصادی همسان شده بودند، در 2 روز تعطیل و غیرتعطیل بررسی شدند. جمع آوری اطلاعات با استفاده از گاه نگار زمان، یرسش نامه اطلاعات دموگرافیک، سیستم طبقه بندی حرکات درشت و سیستم طبقه بندی توانایی دستی صورت گرفت. از آزمون t مستقل، برای تحلیل داده ها در SPSS22، استفاده گردید.
یافته ها
آنالیز آماری، تفاوت معناداری را در حوزه های استراحت وخواب، تحصیل و بازی در روز غیرتعطیل، تفریح در روز تعطیل و فعالیت های روزمره ی زندگی در هر دو روز تعطیل و غیرتعطیل (05/0
نتیجه گیری
مطالعه حاضر نشان داد کودکان دچار فلج مغزی در برخی از حوزه های کاری نیازمند صرف زمان بیشتری هستند. افزایش مشارکت کودکان دچار فلج مغزی در حیطه های فعالیت های روزمره ی زندگی، تحصیل، خواب، بازی و تفریح نیازمند توجه بیشتر به موضوع استفاده از زمان است.
کلید واژگان: الگوی استفاده از زمان، کودکان، فلج مغزی  
تاریخ ثبت در بانک 9 اسفند 1398