کد sr-25990  
عنوان اول تبیین فرآیند هندلینگ مادری کودک دارای فلج مغزی در منزل  
نویسنده حمید دالوند  
نویسنده مهدی رصافیانی  
نویسنده سیدعلی حسینی  
نویسنده سیدعلی صمدی  
نویسنده حمیدرضا خانکه  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مجله دانشگاه علوم پزشکی اراک  
شماره پیاپی سال 18 شماره 12  
سال 0شمسی  
ماه اسفند  
شماره صفحه (از) 33  
شماره صفحه (تا) 43  
زبان فارسی  
متن زمینه و هدف
هندلینگ مادری، نقش مهمی را در زندگی روزمره کودکان فلج مغزی و مادرانشان ایفا می کند، به نحوی که بیشترین میزان هندلینگ کودک فلج مغزی توسط مادر و در منزل انجام می شود. بنابر این، هدف از این مطالعه، تبیین فرآیند هندلینگ مادری کودکان فلج مغزی در منزل بود.
مواد و روش ها
این تحقیق کیفی به شیوه نظریه بسترزاد در شهر تهران انجام گرفت. روش نمونه گیری در ابتدا هدف مند بود و در ادامه از نمونه گیری نظری استفاده شد. انتخاب مشارکت کنندگان تا اشباع نظری ادامه یافت. مشارکت کنندگان 26 نفر و شامل 15 مراقب، 3 کودک مبتلا به فلج مغزی، 5 کاردرمان گر، یک فیزیوتراپیست و 3 مدیر توان بخشی بودند. منبع اصلی جمع آوری داده ها، مصاحبه های عمیق و نیمه ساختاری بودند. داده ها بر اساس رویکرد کوربین و اشتروس (2008) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
یافته ها
شش طبقه/درون مایه اصلی شامل مراقبت مادرانه، مواجهه با هماکارهای نامعمول، سردرگمی در ایفای نقش، تکاپو برای ویژه یاری، راهبری پویای هندلینگ و استمرار مراقبت از داده ها استخراج شد. طبقه ی مواجهه با هماکارهای نامعمول درون مایه اصلی پژوهش بود که همه ی طبقات دیگر به آن مربوط بودند.
نتیجه گیری
نتایج این پژوهش می تواند ارائه گر دید وسیعی به درمان گران، مدیران و سیاست گذاران توان بخشی در زمینه ی درک نیازها، رفع چالش ها و دغدغه های مادران و کودکان فلج مغزی جهت برنامه ریزی جامع در خصوص فرایند هندلینگ کودک فلج مغزی در منزل باشد و به توان مندی آن ها در جهت رسیدن به مدیریت صحیح و اثر بخش هندلینگ کمک کند.
کلید واژگان: مراقب، فلج مغزی، کودک، نظریه بسترزاد، هندلینگ  
تاریخ ثبت در بانک 9 اسفند 1398