کد sr-25976  
عنوان اول اثر هشت هفته تمرینات پیلاتس بر برخی شاخص های آمادگی جسمانی و عملکرد حرکتی دانش آموزان دختر کم توان ذهنی  
نویسنده سعیده اسرافیل زاده  
نویسنده کریم صالح زاده  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه پژوهش در علوم توانبخشی  
شماره پیاپی سال 12 شماره 5  
سال 1395شمسی  
ماه سال  
شماره صفحه (از) 259  
شماره صفحه (تا) 266  
زبان فارسی  
متن مقدمه
انجام تمرینات پیلاتس در افراد سالم باعث افزایش استقامت قلبی- تنفسی، عضلانی و انعطاف پذیری می شود که به این نکته در پژوهش های مختلف اشاره شده است. هدف از انجام مطالعه حاضر، تعیین اثر تمرین پیلاتس بر برخی شاخص های آمادگی جسمانی و عملکرد حرکتی دانش آموزان دختر کم توان ذهنی بود.
مواد و روش ها
این تحقیق به صورت تجربی بر روی 40 آزمودنی کم توان ذهنی که به طور داوطلبانه و در دسترس در پژوهش شرکت کردند، انجام شد. آزمودنی ها به طور تصادفی در دو گروه 20 نفره شاهد و تجربی قرار گرفتند. نمونه های گروه آزمایش تمرینات پیلاتس را به مدت هشت هفته 3 جلسه ای یک ساعته انجام دادند و گروه شاهد در طول پژوهش در هیچ برنامه منظم ورزشی شرکت نکردند و در طول انجام مطالعه به زندگی طبیعی خود ادامه دادند. 24 ساعت قبل و بعد از برنامه تمرینی، استقامت قلبی- تنفسی، قدرت عضلانی، استقامت عضلانی، انعطاف پذیری، شاخص های ترکیب بدن [(قد، وزن، درصد چربی بدن، شاخص توده بدنی (Body mass index یا BMI)، نسبت دور کمر به دور باسن (Waist to Hip Ratio یا WHR)] و عملکرد حرکتی اندازه گیری شد. جهت مقایسه تغییرات درون گروهی و میانگین داده های جمع آوری شده از آزمون Paired t استفاده گردید.
یافته ها
در گروه شاهد بین میانگین های پیش آزمون و پس آزمون، در هیچ یک از متغیرها تفاوت معنی داری مشاهده نشد، اما تمرینات پیلاتس در گروه تجربی بر روی همه متغیرهای دانش آموزان دختر کم توان ذهنی تاثیر معنی داری داشت.
نتیجه گیری
به نظر می رسد که انجام هشت هفته تمرین پیلاتس، باعث ارتقای شاخص های آمادگی جسمانی دانش آموزان دختر کم توان ذهنی و پیشرفت در عملکرد حرکتی آن ها شد و در نتیجه، بهبود کیفیت زندگی کودکان کم توان ذهنی را به دنبال داشت.
کلیدواژگان: تمرین کششی عضلانی، آمادگی جسمانی، حرکت، معلولین ذهنی  
تاریخ ثبت در بانک 9 اسفند 1398