کد sr-25886  
عنوان اول بررسی تنوع واژگانی و پیچیدگی نحوی گفتار کودکان9-8 ساله پس از کاشت حلزون شنوایی  
نویسنده مهدیه توکلی  
نویسنده ناهید جلیله وند  
نویسنده محمد کمالی  
نویسنده یحیی مدرسی  
نویسنده مسعود متصدی زرندی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه فصلنامه علوم پیراپزشکی و توانبخشی  
شماره پیاپی سال 5 شماره 1  
سال 1395شمسی  
ماه بهار  
زبان فارسی  
متن هدف
در بسیاری از کودکان با آسیب شنوایی شدید تا عمیق عمل کاشت حلزون شنوایی منجر به کسب مهارتهای گفتار و زبان می گردد، با این وجود کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی بسته به عوامل مختلفی از جمله زمان تشخیص، سن تجویز سمعک، سن کاشت، شروع توانبخشی و... درجاتی از ضعف را در زمینه ی گرامر و واژگان در نمونه ی زبانی خود نشان می دهند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تنوع واژگانی و پیچیدگی نحوی گفتار پس از کاشت حلزون شنوایی در کودکان فارسی زبان می باشد.
روش بررسی
در این پژوهش نمونه های زبانی حاصل از توصیف تصویر در 10کودک برخوردار از کاشت حلزون شنوایی و 10 کودک طبیعی همسان از نظر سن شنوایی و جنس، مورد مقایسه قرار گرفت. جهت بررسی پیچیدگی نحوی از شاخص میانگین طول گفته و جهت بررسی تنوع واژگانی از شاخص های تعداد واژه های متفاوت، تعداد کل واژه ها و نسبت نوع به تعداد واژه ها در50 گفته آغازین کودک استفاده گردید. متوسط سن شنوایی کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی 67/7 ماه (1/77=SD) بود و جهت تحلیل داده ها از آزمون t مستقل استفاده گردید.
یافته ها
در آزمون آماری در همه ی شاخص های مورد مطالعه بین دو گروه کودکان برخودار از کاشت حلزون شنوایی و طبیعی تفاوت معناداری وجود نداشت (0/05
نتیجه گیری
در کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی، مدت زمان استفاده از کاشت حلزون شنوایی عامل مهمی در کسب مهارت های گفتار و زبان می باشد. به عبارت دیگر تنوع واژگانی و پیچیدگی نحوی در گفتار کودکان برخوردار از کاشت حلزون شنوایی که 72-60 ماه از کاشت آنها می گذرد، تقریبا مشابه با کودکان طبیعی 72-60 ماهه می باشد.
کلیدواژگان: کاشت حلزون شنوایی، میانگین طول گفته، تنوع واژگانی، تعداد کل واژه ها، آسیب شنوایی  
تاریخ ثبت در بانک 7 اسفند 1398