کد sr-18525  
عنوان اول نگرانی های مادران دارای کودک ناشنوا: یک مطالعه ی کیفی  
نویسنده حسین ابراهیمی  
نویسنده عیسی محمدی  
نویسنده محمود شمشیری  
نویسنده محمدعلی محمدی  
نویسنده بهروز دادخواه  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه ماهنامه دانشکده پرستاری و مامایی ارومیه  
شماره پیاپی سال 13، شماره 2  
سال 1394شمسی  
ماه اردیبهشت  
شماره صفحه (از) 136  
شماره صفحه (تا) 146  
زبان فارسی  
متن پیش زمینه و هدف: تولد کودک ناشنوا، واقعه ای تنش زا و غیرمنتظره برای والدین محسوب می شود. مادران کودکان ناشنوا جهت ارائه مراقبت موثر از کودک خود، نیازمند حمایت های روحی و روانی می باشند. این مطالعه باهدف تبیین نگرانی های مادران با کودک ناشنوای مادرزادی انجام شد.
مواد و روش ها: این مطالعه کیفی با مشارکت 12 نفر از مادران دارای کودک ناشنوا انجام شد. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انتخاب شدند. اطلاعات با استفاده از مصاحبه های عمیق و نیمه ساختار جمع آوری شد و به روش تحلیل محتوای کیفی ارائه شده توسط گرانهیم و همکاران آنالیز گردید.
یافته ها: نگرانی های مادران دارای کودک ناشنوا در 3 طبقه اصلی خلاصه گردید که شامل نگرانی های مربوط به ماهیت ناشنوائی، نگرانی های مربوط به مشکلات اجتماعی و نگرانی های مربوط به آینده کودک بود. در میان نگرانی های مربوط به آینده، احتمال تولد فرزند ناشنوای دیگر و ترس از ناشنوا شدن فرزندانِ کودک ناشنوای خود مهم ترین دغدغه و نگرانی های مادران بود.
بحث و نتیجه گیری: مادران دارای کودک ناشنوا نگرانی های متعددی را تجربه می کنند. برای کاهش این نگرانی های خود نیاز به دریافت حمایت ویژه توسط کارکنان خدمات بهداشتی و درمانی دارند. تعدیل این نگرانی ها می تواند موجب کاهش استرس مرتبط با کودک ناشنوا و مشارکت موثر آن ها در امر توان بخشی کودک باشد.
کلیدواژگان: نگرانی، مادران دارای کودک ناشنوا، تحلیل محتوای کیفی  
تاریخ ثبت در بانک 21 فروردین 1397