کد sr-18311  
عنوان اول مقایسهٔ تصویرسازی ورزشی ورزشکاران بااختلال های جسمی حرکتی و شنوایی و بینایی  
نویسنده لطیفه قاسم پور  
نویسنده فاطمه سادات حسینی  
نویسنده مهران سلیمانی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه مطالعات ناتوانی  
شماره پیاپی 12  
سال 1395شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 257  
شماره صفحه (تا) 264  
زبان فارسی  
متن هدف: شناخت ساختار، کاربرد و سودمندی های مهارت های روانی ازجمله تصویرسازی برای ورزشکاران معلول، به آن ها این امکان را می دهد که عملکرد خود را ارتقا داده و ورزش برای شان خوشایندتر شود. پژوهش حاضر، تصویرسازی ورزشی ورزشکاران بااختلال های جسمی حرکتی و شنوایی و بینایی را مقایسه می کند.
روش بررسی: روش پژوهش علی مقایسه ای بود. جامعهٔ آماری این پژوهش را تمامی ورزشکاران بااختلال جسمی حرکتی و شنوایی و بینایی شهر ارومیه تشکیل دادند. به روش غیرتصادفی دردسترس تعداد 97 نفر انتخاب شدند. ابزار به کاررفته شامل پرسشنامهٔ اطلاعات فردی و پرسشنامهٔ تصویرسازی ورزشی SIQ با 30 آیتم بود که 30 بازنمایی متفاوت از 5 کارکرد تصویرسازی را نشان می داد. برای آزمون فرضیه ها از آزمون تحلیل واریانس یک طرفه و آزمون تعقیبی توکی استفاده شد.
یافته ها: تصویرسازی ورزشی ورزشکاران بااختلال های جسمی حرکتی و شنوایی، تفاوت معناداری بایک دیگر نداشتند (p<0.05)؛ همچنین تصویرسازی ورزشی ورزشکاران باتحصیلات دانشگاهی به طور معناداری بیشتراز همتایان باتحصیلات کمتراز دیپلم به دست آمد (0٫05>p). در تصویرسازی ورزشی ورزشکاران باشدت های مختلف آسیب نیز، تفاوت معناداری بایک دیگر مشاهده نشد(p<0.05).
نتیجه گیری: براساس یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت تصویرسازی برای تمامی ورزشکاران بااختلال های حسی و حرکتی به صورت گسترده ای استفاده می شود؛ البته باید بر بهبود مهارت تصویرسازی در ورزشکاران بااختلال بینایی و همچنین ارتقای تحصیلات ورزشکاران بااختلال تاکید شود.


کلیدواژگان: تصویرسازی ورزشی، اختلال جسمی حرکتی، اختلال شنوایی، اختلال بینایی  
تاریخ ثبت در بانک 17 فروردین 1397