کد sr-18290  
عنوان اول رابطه میان سرسختی ذهنی، روش های مقابله با استرس و خوش بینی در بازیکنان والیبال جانباز و معلول  
نویسنده زهرا سلمان  
نویسنده زهرا پورآقایی اردکانی  
نویسنده طه حسین فهیمی  
نوع کاغذی  
مقاله نشریه طب جانباز  
شماره پیاپی 34  
سال 1395شمسی  
ماه زمستان  
شماره صفحه (از) 9  
شماره صفحه (تا) 14  
زبان فارسی  
متن اهداف: ورزشکاران جانباز و معلول همیشه درگیر تنش های زیادی در طول زندگی خود هستند که همواره ذهن آنها را به خود مشغول می کند. به همین دلیل شناخت عوامل روان شناختی موثر در حل مشکلات و ناهنجاری های رفتاری ورزشکاران جانباز، یکی از روش های بسیار موثر در پیشگیری از اختلالات روانی آنها به شمار می آید. هدف این تحقیق، تعیین رابطه بین سرسختی ذهنی، راه های مقابله با استرس و خوش بینی در ورزشکاران جانباز و معلول لیگ برتر والیبال نشسته ایران بود.
ابزار و روش ها: در این تحقیق توصیفی از نوع همبستگی در سال 1393، تعداد 70 ورزشکار مرد جانباز و معلول والیبالیست لیگ برتر والیبال نشسته ایران به صورت هدفمند انتخاب شده و مورد بررسی قرار گرفتند. داده ها با استفاده از سه پرسش نامه سرسختی ذهنی ورزشی، راه های مقابله با استرس و آزمون بازنگری شده جهت گیری زندگی جمع آوری شدند. تحلیل داده ها توسط نرم افزار آماری SPSS 20 و آزمون های آماری همبستگی اسپیرمن و رگرسیون خطی ساده صورت گرفت.
یافته ها: سرسختی ذهنی با راه های مقابله با استرس و سبک های مساله مدار، شهودی و اجتناب مدار رابطه معنی دار داشت. بیش از 8% تغییرات راه های مقابله با استرس توسط سرسختی ذهنی تبیین می شد. همچنین بین خوش بینی با سرسختی ذهنی و مولفه های اطمینان و کنترل رابطه معنی دار وجود داشت و بیش از 18% تغییرات سرسختی ذهنی توسط خوش بینی تبیین می شد. اما خوش بینی تنها با سبک شهودی مقابله با استرس رابطه معنی دار داشت.
نتیجه گیری: والیبالیست های جانباز و معلول سرسخت تر با روش های بهتری با استرس مقابله می کنند. همچنین با آموزش مهارت های خوش بینی می توان سرسختی ذهنی را بهبود داد.


کلیدواژگان: سرسختی ذهنی، خوش بینی، راه های مقابله با استرس، والیبال نشسته  
تاریخ ثبت در بانک 17 فروردین 1397