کد co-4505  
عنوان کتابخانه امام علی(ع)  
نوع دولتی  
دامنه فعالیت استانی  
زبان فارسی  
تلفن 0352-4253448  
کشور ایران  
استان یزد  
شهر آهنشهر  
نشانی خیابان پارک، خیابان جنب مهمانسرا، ساختمان مدیریت کتابخانه شهید بهشتی  
درباره اگر اهل کتاب و کتابخانه باشید، حتماً تا به حال سری به کتابخانه عمومی امام علی(ع) زده‌اید، کتابخانه‌ای که به لحاظ منابع و مآخذ یکی از کتابخانه‌های سرآمد استان است و حالا با جای دادن کتابخانه تخصصی نابینایان در کنار فضای خود، قدمی بزرگی برای اعتلای فرهنگ نابینایان برداشته است.
کتابخانه تخصصی نابینایان استان از سال 79 در مجتمع امام علی آغاز به کار کرد که هر بار با تغییر مدیریت اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی استان یزد، مجبو ر به تغییر مکان شد و توانست هفت بار جا به جایی رادر کارنامه خود ثبت کند. تا اینکه در مهرماه سال جاری، با سیاست اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان، اینکتابخانه تخصصی توانست از فضای اداره فرهنگ و ارشاد شهرستان یزد جدا شود و ساختمان جنب کتابخانه عمومی امام علی(ع) را به خود اختصاص دهد تا بتواند طعم ثبات را بچشد البته تا زمانی که کتابخانه عمومی امام علی به مکانی دیگر انتقال داده نشود.
موسس اینکتابخانه، در خصوص محل جدید عنوان کرد: از اقدامات بسیار خوبی که بعد از انتقال این بخش به محل جدید از اقدامات بسیار خوبی که بعد از انتقال این بخش به محل جدید انجام شد، آماده سازی فضای مناسب و مطلوب برای استفاده بهتر کم بینایان و نابینایان بود و از جمله این اقدامات، اصلاح ورودی بخش نابینایان بودکه با ایجاد راه دسترسی مستقل از کتابخانه، مجهز بودن به درب‌های هوشمند و همچنین وجود خطوط برجسته از ابتدای ورود به مجتمع، رفت و آمد نابینایان را تسهیل کرده است که قبلاً این کتابخانه از این تجهیزات محروم بود.
روح الله رنجبر اضافه کرد: همچنین بودن دو قشر بینا و نابینا در کنار هم اثرات مثبتی خواهد داشت و می‌تواند باعث تعامل بین این دو قشر شود و در آگاه سازی افراد بینا و اصلاح دید آنها به یک نابینا تأثیر داشته باشد.
رنجبر در خصوص پیشینه این کتابخانه گفت: این کتابخانهدر حال حاضر و با تلاش کتابداران و اعضای آن به موفقیت‌های ارزشمندی در زمینه جذب عضو، تولید کتاب گویا و بریل و همچنین ارائه آموزش‌های مختلف علمی و هنری به اعضای خود دست یافته و هم اکنون 700 نفر در این کتابخانه عضو هستند 1800 کتاب به خط بریل، 5000 کتاب گویا (صوتی) و بالغ بر 6000 نوار کاست در این کتابخانه داریم که به مراجعه کنندگان به امانت می‌دهیم. همچنین ما آمادگی داریم تا به افراد معلول هم، کتاب‌های صوتی این کتابخانه را به امانت بدهیم.
رنجبر در ادامه اظهار کرد: هم اکنون در حال اجرای طرحی هستیم که با آن هر نابینایی می‌تواند در هر جای استان از طریق تلفن، سفارش کتاب بدهد و ما با پست رایگان، کتاب مورد نظرش را برایش می‌فرستیم و نابینا بعد از مطالعه کتاب، می‌تواند به نزدیک‌ترین کتابخانه عمومی محل زندگی خود مراجعه کرده و کتاب را به آنها تحویل بدهد. این طرح برای اولین بار است که در کشور اجرا می‌شود تا مسافت‌های طولانی مانع کتاب خواندن نابینایان نشود و هر نابینا حتی در دور افتاده‌ترین روستا‌های یزد، هم بتواند از کتاب بهره ببرد. البته این طرح با مساعدت کتابداران کتابخانه‌های عمومی استان انجام شده است که جای قدردانی دارد.
طرح مهرورزی
وی افزود: در تابستان امسال نیز ما از دو کتاب نهضت سوادآموزی یک و دو با خط بریل رونمایی کردیم که این دو جلد کتاب با تلاش جمعی از اعضای جامعه نابینایان استان تولید و برای نابینایان سراسر کشور فرستاده شد. این کتاب برای نابینایان کم سواد و بی‌سواد بنا به درخواست نهضت سوادآموزی چاپ شده است و تا کنون نابینایانی که برای این طرح مراجعه کرده‌اند. با همکاری مربیان این مرکز در حال آموزش می‌باشند و ما آمادگی داریم تا کسانی که می‌خواهند به نابینایان سواد بیاموزند، کتاب را به صورت رایگان بدهیم.
رنجبر در خصوص طرح مهرورزی دوستداران یار مهربان برای کم بینایان و نابینایان بیان کرد: این طرح برای تولید کتاب‌های گویا برای استفاده نابینایان و کم بینایان استان و کشور است که در حال حضر با تجهیز استودیوی ضبط این کتاب‌ها، تولید انبوه کتاب گویا در دستور کار کتابخانه نابینایان یزد قرار دارد و به صورت جدی در حال پیگیری و اجرا است که همه افراد می‌توانند در این طرح شرکت کنند. یعنی هر فردی که آشنایی با کامپیوتر داشته باشد، می‌تواند کتاب‌های مورد نظر را تایپ کند و ما آن را به خط بریل برگردانیم و یا زمانی را بگذارد و برای ما کتاب را بخواند تا بتوانیم صدایش را ضبط کنیم و کتاب صوتی را در اختیار نابینایان قرار دهیم. این طرح نیازی به پول ندارد و فقط نیازمند مهر مردم است و هر خیری می‌تواند این کار خیر را انجام دهد و باقیات الصالحاتی برای خود به جای بگذارد.
گفتنی است این کتابخانه، همه روزه از ساعت 7 و 30 دقیقه صبح تا 19 و 30 دقیقه آماده ارائه خدمت به جامعه نابینایان است.
 
تاریخ ثبت در بانک 27 اردیبهشت 1395