کد co-4076  
عنوان بنیاد پژوهشهای ناشنوایان ایران  
رییس هیئت مدیره روزبه قهرمان  
نوع خصوصی  
زمینه فعالیت وب سایت پژوهشی مخصوص ناشنوایان ایران  
دامنه فعالیت کشوری  
زبان فارسی  
وب سایت www.idsf.ir  
پست الکترونیکی idsf.ir@gmail.com  
کشور ایران  
استان تهران  
درباره تصمیم اصلی برای تهیه و راه اندازی وب سایت پژوهشی مخصوص ناشنوایان ایران توسط روزبه قهرمان – یک ناشنوای علاقمند و تحصیل کرده مشهدی – برای اولین بار در تیر سال 1378 شمسی گرفته شد. روزبه قهرمان با تشویق والدین فداکارش ” محمد قهرمان و فرشته قهرمان ” از حدود سال 1373 شروع به نوشتن مقالات تحقیقی مرتبط با ناشنوایان و همچنین جمع آوری مواد اطلاعاتی و پژوهشی کرد. سرکار خانم ثمینه باغچه بان – دختر گرامی بنیانگذار آموزش ناشنوایان در ایران – در روز پنجم مرداد 1378 شمسی نامه ای مفصل و سودمند نوشته و ضمن تحسین ، روزبه را برای تهیه و راه اندازی وب سایت مذکور تشویق کرد و برای این منظور ، مطالب مفید مرتبط با آموزش ناشنوایان در ایران را برای او فرستاد. آقای محسن لوح موسوی به عنوان مدرس زبان اشاره فارسی در شهریور 1378 شمسی برای آموزش به دانشجویان دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی مشهد آمد و ضمن مطالعه تمام مواد اطلاعاتی و پژوهشی جمع آوری شده توسط روزبه ، اطلاعات سودمند را در اختیار او قرار گذاشت و همچنین بعد از مشاهده قالب اولیه وب سایت پژوهشی تهیه شده ، روزبه را خیلی تشویق کرد.
در واقع ، حمایتهای ارزشمند ثمینه باغچه بان و محسن لوح موسوی موجب دلگرمی روزبه شد و او را برای ادامه تلاش در راه تحقیق بیشتر و جمع آوری هر چه بیشتر مواد اطلاعاتی و پژوهشی در راستای راه اندازی یک وب سایت پژوهشی مخصوص ناشنوایان ایران مصمم ساخت. آقای عباسعلی بهمنش – دانشجوی ناشنوای موفق ایرانی دانشگاه گلودت – با توصیه و راهنمایی ثمینه باغچه بان در مرداد 1380 شمسی از آمریکا به مشهد پیش روزبه آمد تا مواد اطلاعاتی و پژوهشی مرتبط با ناشنوایان ایران را از او دریافت کند و برای دانشگاه گلودت – تنها دانشگاه مخصوص ناشنوایان در جهان – ببرد.
در مشهد ، عباس بعد از مشاهده مدارک پژوهشی روزبه – آنهم فاقد هرگونه ارتباط مستقیم با مراکز بزرگ پژوهشی ناشنوایان در جهان از جمله دانشگاه گلودت – ، به خوبی متوجه منظور ثمینه باغچه بان شد لذا قول هرگونه مساعدت و همکاری را به روزبه داد که نوعی دلگرمی برای او محسوب می شود.
در طول سفر روزبه از کانادا به ایران در اُردیبهشت سال 1386 شمسی ، آقـای رضـــا ذبیــحــی که جزو ناشنوایان فعال و تحصیل کرده تهرانی است ، متوجه علاقه و استعداد روزبه در زمینه پژوهش گردید و شروع به جمع آوری مدارک و اسناد تاریخی و آموزشی مرتبط با ناشنوایان در داخل کشور ایران که رو به نابودی است ، کرد و همچنین به روزبه برای تنظیم فنی وب سایت بنیاد پژوهشهای ناشنوایان ایران خدمات مشاوره ای داد تا کارها به خوبی پیش برود.
برای تقویت و غنی ساختن هر چه بیشتر مواد اطلاعاتی و پژوهشی مرتبط با ناشنوایان ایران ، روزبه با حمایت همسر ناشنوایش –افسانه نفیسی – در اواخر آذر 1386 شمسی از کانادا به شهر واشنگتن دی سی سفر کرد تا از نزدیک امکان استفاده از منابع کتابخانه ای دانشگاه گلودت داشته باشد و بتواند اطلاعات مورد نیاز را برای بنیاد پژوهشهای ناشنوایان ایران جمع آوری کند. در این راه ، دوستان ناشنوای ایرانی مقیم واشنگتن دی سی – آقایان علــی سنجــابی و محمــد رضــا زحمتــی – به روزبه یاری رساند که موجب خوشحالی او گردیده است. سر انجام ، کار تهیه اُصول اولیه وب سایت بنیاد پژوهشهای ناشنوایان ایران با عنایت و لطف الهی ، در اواخر اسفند سال 1386 شمسی به پایان رسید.  
تاریخ ثبت در بانک 23 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر