کد co-4056  
عنوان بنیاد خیریه پیشگیری از معلولیت های مادرزادی و ژنتیک خراسان رضوی  
نوع نیمه خصوصی  
زمینه فعالیت هدف کاهش معلولیت در جامعه در شهر مقدس مشهد  
وابسته به سازمان بهزیستی  
دامنه فعالیت استانی  
زبان فارسی  
دارای مجوز از شماره ثبت 2722  
تلفن 05117231700  
وب سایت www.genetic-center.ir  
کشور ایران  
استان مشهد  
نشانی خیابان حر عاملی-بلوار شهید کریمی-نبش شهید کریمی 30-مرکز ژنتیک امام رضا(ع)  
درباره این مرکز خیریه با توفیق الهی، به همت خیرین و مساعدت سازمان بهزیستی در تیر ماه سال 1388،با هدف کاهش معلولیت در جامعه در شهر مقدس مشهد به شماره ثبت 2722 تاسیس گردید.
خیرین بنیاد در عملی کم سابقه درسطح کشور پس از پژوهشها و تحقیقات به عمل آمده جهت سرمایه گذاری درامور خیر مانـــدگار و تــــاثیرگـــذاری بلند مـــدت به این نـــتیجه رسیدند کـه جــهت پیــــشگیری از مــــعلولیتهای مــــادرزادی بنیاد یاد شده را تاسیس نمایند.
لذا خیرین جهت تاسیس چنین مرکزی در سال 1386 با سازمان بهزیستی متولی امور پیشگیری از معلولیتها وارد تعامل و همکاری شدند و پس از بررسیهای بعمل آمده توسط مدیر کل محترم سازمان بهزیستی استان خراسان رضوی، و رایزنیهای خیرین نتیجه آن پایه گذاری بنیاد (خیریه) پیشگیری از معلولیتهای مادرزادی وژنتیک خراسان رضوی در ماه مبارک رمضان سال 1386 گردید.
پس از مطالعات اولیه و بازدید از مراکز مشابه سطح کشور که حدود 7 ماه بطول انجامید ، سازمان بهزیستی قطعه زمینی به مساحت 800 متر مربع واقع در بلوارشهید کریمی مشهد را جهت ساختمان بنیاد دراختیارخیرین قرارداد. از ابتدای خرداد ماه سال 1387 عملیات اجرایی آن توسط خیرین آغاز شد و در بهمن ماه سال 1388 بنای این مرکز به مساحت تقریبی 1200 متر مربع به پایان رسید و راه اندازی آزمایشی آن اسفند ماه سال 1388 آغاز گردید.

این بنیاد فعالیت خود را در 4 بخش ذیل تعریف نموده است:

بخش اول : مشاوره ژنتیک که خدمات این بخش توسط متخصصین بالینی وژنتیک انجام می شود و شامل بخش های زیر است.
الف : مشاوره قبل از ازدواج
ب : مشاوره قبل از بارداری
ج : مشاوره حین بارداری

این خدمات از طریق واحدهای
1-مستقر در مرکز بنیاد
2- واحد سیار جهت اعزام به شهرستانهای استان و
3-واحد سیار مراجعه به مراکز نگهداری معلولین می باشد.

بخش دوم : غربالگری شنوایی و بینایی نوزادان به وسیله دستگاههای پیشرفته به منظور پیشگیری از ناشنوایی ونابینایی نوزادان

بخش سوم : فرهنگ سازی و برگزاری کلاسهای آموزشی عمومی وتخصصی ، همایش ها و کنفرانسهای علمی ، تحقیقاتی : شامل کلاسهای آموزشی برای عموم جامعه با بحث مشاوره ژنتیک و تاثیر گذاری آن در کاهش سقط های مکرر و تولد نوزادان معلول،آموزشهای تخصصی جهت محققین رشته ژنتیک (نگاه آینده)

بخش چهارم : آزمایشگاهای بیوشیمی ، سیتوژنتیک و ژنتیک مولکولی.

خیرین بنیاد برای رسیدن به اهداف تعریف شده در هیأت امنا خود از افراد خیر خواه ، متخصص و اساتید دانشگاه شامل متخصصین ژنتیک پزشکی ، سیتوژنتیک ، ژنتیک سلولی و ژنتیک انسانی و متخصصین بالینی استفاده نموده و تیم فوق تمامی توانایی علمی خود را در جهت رسیدن بنیاد به اهداف کوتاه مدت و بلند مدت ، به کار می برند تا شاید با عنایات خداوند و توجهات حضرت ولی عصر(عج) این بنیاد بتواند به اهداف خود در جهت کاهش معلولیت در جامعه برسد.
معرفی بخش مشاوره ژنتیک مستقر در بنیاد:
مشاوره ژنتیک در واقع فرایند برقراری ارتباط و همچنین یک فرایند آموزشی است که نگرانی های موجود در مورد ابتلا یا انتقال یک بیماری وراثتی را بررسی و مشخص می کند .سه مرحله اساسی درمشاوره ژنتیک عبارتند از :گرفتن تاریخچه ، انجام معاینه وهمچنین انجام پژوهشهای مناسب.
آشنایی با مراحل انجام مشاوره ژنتیک در بنیاد:
1-پذیرش و تکمیل فرم های مربوطه: در این بخش مراجعه کننده جهت تکمیل فرم های اولیه به مسئول پذیرش مرکز مراجعه کرده و فرم های اولیه را به کمک وی تکمیل می نمایند.اطلاعات این فرم ها در مراحل بعدی بسیار کارامد و ضروری است.
2-مراجعه به کارشناس ارشد ژنتیک و ترسیم شجره نامه: در این بخش زوج مراجعه کننده اطلاعاتی مثل سابقه بیماری های ژنتیکی در خانواده و فامیل،سابقه بیماری خاص در دوران کودکی و وجود احتمالی نسبت های خانوادگی بینشان را در اختیار کارشناس مربوطه می گذارند تا وی جهت ترسیم شجره نامه اقدام کند.شجره نامه همان شجره فامیلی و خانوادگی فرد است و وجود و فراوانی یک یا چند بیماری را در خانواده و فامیل نشان می دهد.تصویر زیر یک شجره نامه را نشان می دهد.
3-مراجعه به پزشک جهت تشخیص بیماری و در خواست آزمایشات اولیه:در این فسمت پزشک با انجام بررسی بالینی دقیق به بررسی موارد ذیل می پردازد.
الف:ارزیابی بیماری هایی که در شجره نامه مشخص شده.
ب:بررسی احتمال بروز بیماری و ناهنجاری در فرزند در مراحل قبل از بارداری و حین بارداری
ج:بررسی اینکه بیماری مشخص شده چند عاملی است یا تک عاملی
د:توصیه به مادران در جهت مصرف برخی داروها و ویتامین ها و همچنین انجام برخی آزمایشات در صورت لزوم
4- مراجعه به پزشک متخصص ژنتیک در صورت نیاز و درخواست آزمایشات تخصصی:پس از بررسی دقیق تر در صورت تشخیص، پزشک زوجه را به انجام آزمایشاتی نظیر سونوگرافی-سی تی اسکن-آزمایشات سیتوژنتیک و آزمایشات مولکولی ملزم می کند.  
تاریخ ثبت در بانک 22 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر