کد co-4049  
عنوان انجمن خانواده ناشنوایان ایران  
رییس هیئت مدیره سید رضا قلی شهیدی  
رییس هیئت مدیره حسن تقوی  
رییس هیئت مدیره نسرین ظلی  
نوع خصوصی  
زمینه فعالیت خدمت رسانی به قشر ناشنوا  
نوع تولیدات فرهنگی – آموزشی، حقوقی – اجتماعی، بهداشتی - درمانی ناشنوایان  
دامنه فعالیت کشوری  
زبان فارسی  
دارای مجوز از شماره 1721  
تلفن 02166919077  
فکس 02166573141  
کشور ایران  
استان تهران  
نشانی خیابان آزادی بین 4راه نواب و اسکندرجنوبی جنب ساختمان بانک تجارت کوچه افروخته پلاک 2 طبقه سوم  
درباره تاریخچه:
تاریخچه تأسیس
قبل از تأسیس انجمن خانواده‌های ناشنوا محل مناسبی برای یکدیگر نداشتند که بتوانند همانند مردم عادی از امکانات تفریحی، فرهنگی و ... بصورت فردی و گروهی بهره‌مند شوند و علاوه بر این نبود محلی مناسب برای فعالیت بانوان ناشنوا که از نظر اجتماعی با محرومیت بیشتری مواجه بودند و همچنین مسائل و عوامل مختلف مربوط به ناشنوایان، زمینه را برای تأسیس انجمن خانواده ناشنوایان ایران فراهم ساخت.
این انجمن با پیشنهاد گروهی از خانواده‌های ناشنوا و حمایت سرکار خانم ثمینه باغچه‌بان دختر گرانقدر زنده یاد استاد جبار باغچه‌بان و مدیر عامل وقت سازمان ملی رفاه ناشنوایان (انجمن خانواده ناشنوایان ایران) بنیان نهاده شد و مورد استقبال پرشور کلیه خانواده‌های ناشنوا قرار گرفت.
این انجمن پس از بحث و تبادل اساسنامه، به اتفاق آراء به تصویب و سپس به معرفی و انتخاب اعضای هیئت مدیره پرداخت، که با اخذ رأی بعمل آمده آقایان: سید رضا قلی شهیدی، حسن تقوی و خانم نسرین ظلی با اکثریت آراء به عنوان اعضای هیئت مدیره انجمن برگزیده گردیدند. بدین صورت انجمن به عنوان سازمان غیر دولتی، غیر سیاسی، غیر انتفاعی و عام المنفعه شکل گرفت و در اداره‌ی کل ثبت شرکتها و موسسات غیر تجاری به شماره 1721 به ثبت رسید.
اولین جلسه مجمع عمومی انجمن خانواده ناشنوایان ایران در تاریخ 9 اردیبهشت ماه سال 1351، رأس ساعت 19:30 با حضور سروران گرامی و کلیه خانواده‌های ناشنوا تشکیل گردید.
بطور خلاصه اهداف تأسیس انجمن خانواده ناشنوایان به شرح ذیل است:
الف) اهداف فرهنگی – آموزشی:
کوشش در جهت بالا بردن سطح فرهنگ و بینش اسلامی ناشنوایان با استفاده از امکانات تکنولوژی پیشرفته و تحقق اصل تساوی با افراد جامعه.
تلاش و پیگیری در جهت مبارزه با بیسوادی ناشنوایان با استفاده از آموزش رایگان و ایجاد کلاسهای شبانه روزی ویژه بزرگسالان ناشنوا با کمک و همیاری سازمان آموزش و پرورش استثنایی و سازمان نهضت سواد آموزی.
آموزش نیروی انسانی مرتبط به امور ناشنوایان.
ب) اهداف حقوقی – اجتماعی:
کوشش در جهت خود کفایی مادی ناشنوایان با ایجاد زمینه‌های مناسب از جمله آموزشهای حرفه‌ای.
تلاش در جهت تأمین مسکن مناسب برای خانواده ناشنوا از طریق اعطای تسهیلات وام مسکن با سود کمتر و بازپرداخت طولانی مدت.
تلاش در زمینه ایجاد شرکتهای تعاونی تولید، توزیع، مصرف، مسکن جهت اشتغال ناشنوایان و همچنین ایجاد صندوق تعاون و همیاری ناشنوایان.
ج) بهداشتی – درمانی:
ارائه طرحهای آموزشی به مسئولین جهت پیشگیری از بروز ناشنوایی.
ارائه طرحهای در مورد بیمه درمانی کلیه ناشنوایان کشور و پیگیری در جهت تصویب و اجرای آنها.
***
انجمن خانواده ناشنوایان ایران، یکی از بزرگترین موسسات ناشنوایان در ایران می باشد و در راستای خدمت رسانی به قشر ناشنوا، فعالیتهای متعددی دارد که جهت آشنایی شما عزیزان، مختصری از فعالیتهای آن بصورت ذیل ذکر مینماید:
الف) چارت تشکیلات انجمن خانواده ناشنوایان ایران (شعبه مرکزی) :

1)مجمع عمومی (شعبه مرکزی):
مجمع عمومی متشکل از کلیه اعضای پیوسته انجمن می باشد که با اتمام مهلت قانونی جهت فعالیتهای این انجمن، با درخواست هیئت مدیره از اعضای انجمن جهت برگزاری انتخابات دعوت بعمل می آید که در انتخاب اعضای اصلح شرکت نمایند.

2) هیئت مدیره:
اعضای هیئت مدیره با برگزاری انتخابات و مجمع عمومی به روی کار می آیند که وظیفه ایشان ارائه خدمات افتخاری به اعضای انجمن بوده که خدمات مذکور طبق اساسنامه انجمن و همگی زیر نظر رئیس هیئت مدیره انجام می شود.
3)بازرسان:
به تصریح اساسنامه این انجمن، بازرسان توسط مجمع عمومی انتخاب و بمدت یکسال فعالیت دارند، وظیفه اصلی آنها نظارت مستمر بر امور محوله هیئت مدیره و امور انجمن بوده و گزارشی از فعالیت های هیئت مدیره را در مجمع عمومی به اطلاع اعضای انجمن می رسانند.
4)استانها:
انجمن خانواده ناشنوایان ایران (شعبه مرکزی) بعنوان نماینده جهت تاَسیس شعبات در استانها، هیأتی را جهت برگزار ی مجمع عمومی و انتخابات به استانهای مذکور اعزام می نماید و پس از تشکیل شعبه ای استانی، شعبه مرکزی بر چگونگی فعالیتهای آن شعبه نظارت کامل دارد.
5)شهرستانها:
انجمن خانواده ناشنوایان ایران شعبه ای شهرستان ها می توانند جهت تشکیل انجمن شهرستانی ازشعبات مرکزی و استانی کمک بخواهند و نیز شعبه ای استانها موظف هستند که با همکاری انجمن شعبه مرکزی راساً به تشکیل انجمن شعبه ای شهرستانی اقدامات لازم را بعمل آورند.
6)امور روابط بین الملل:
همانطور که می دانید امروزه با تحول عظیمی که در صنعت و علم و دانش ایجاد شده است،دیگر فاصله میان کشورها مفهومی ندارد. اینک کشورها با وسایل روز دنیا همچون ماهواره و اینترنت به تبادل اطلاعات پرداخته و با یکدیگر در ارتباط هستند.
امروزه به علت فنآوری پیشرفته، امور بین الملل بخشی از سازمانها، وزارت ها و ادارات مدرن می باشد.
مفتخر هستیم اعلام کنیم که انجمن خانواده ناشنوایان ایران بعد از 36 سال افتخار خدمت به ناشنوایان به عضویت فدراسیون جهانی ناشنوایان نائل شده است.
انجمن خانواده ناشنوایان ایران از طریق ایمیل و مکاتبات اینترنتی خود ارتباط خویش را با فدراسیون فوق از اواخر سال 2007 برقرار نمود و در آخرین ماه میلادی سال2008 اخبار و عکس های انجمن خانواده ناشنوایان ایران پیرامون اخبار ویژه هفته جهانی ناشنوایان 2008 که توسط انجمن فوق در تهران برگزار گردید پس از تلاشهای مکرر، پی درپی و کسب موافقت ریاست فدراسیون توسط خبرنامه ویژه هرماه از طریق فدراسیون جهانی ناشنوایان منتشر گردید.
این افتخار بزرگی است برای ناشنوایان ایرانی که در آخرین خبرنامه ویژه 2008 ماه دسامبر، بخشی از خبرنامه به عکس های انجمن خانواده ناشنوایان ایران به نمایندگی از جامعه ناشنوایان ایران اختصاص داده شده است.
فدراسیون محترم جهانی ناشنوایان از همکاریهای انجمن خانواده ناشنوایان ایران ابراز خرسندی نموده و امیدوار است که در آینده و در سال 2009 همکاریهای انجمن و فدراسیون افزایش یابد.
7)مدیریت روابط عمومی:
یکی از مهمترین و حساسترین کارهای انجمن امور روابط عمومی میباشد که برنامه های سالیانه این انجمن توسط آن تهیه و تنظیم می گرددو جهت اجرا به هیئت مدیره ارائه شده و در صورت تصویب هیئت مدیره آن را به مرحله اجرا می گذارند.
مدیر روابط عمومی یکی از اعضای اصلی هیئت مدیره این انجمن می باشد و بر کلیه برنامه های سالیانه انجمن نظارت کامل دارد.
8)مسئول پذیرش:
یکی از وظایف مسئول پذیرش، جمع آوری و بایگانی کردن است،افراد ناشنوا جهت استفاده از امکانات انجمن مذکور، باید به عضویت انجمن درآیند و با تکمیل مدارک توسط مسئول پذیرش متقابلاً از خدمات انجمن به نحوی مطلوب استفاده نمایند.
9)منشی شنوا (پاسخگویی به مراجعات و ارتباط تلفنی):
از آنجائیکه کل اعضای هیئت مدیره انجمن، ناشنوا هستند لذا جهت ایجاد ارتباط با محیط خارج از انجمن، منشی شنوا به کار گمارده شده تا ضمن حفظ ارتباطات با مراکز، سازمانها و NGO های مختلف، گزارشات و اصله را به هیئت مدیره ارجاع تا آنها نیز در جریان کامل امور قرار گیرند و نیز هیئت مدیره موظف هستند بر کارهای او نظارت کامل نمایند.
ب) چارت تشکیلات کمیته های مختلف زیر نظر انجمن خانواده ناشنوایان ایران:



1)کمیته جوانان:
از آنجائیکه جوانان اکثریت قشر ناشنوایان را تشکیل می دهند، لذا انجمن بر آن شد تا با تشکیل کمیته جوانان و تحت پوشش قرار دادن جوانان ناشنوا از خدمات ویژه انجمن همچون کلاسهای آموزشی، فرهنگی، هنری، جشنواره، نشریه آوای نگاه و … انجام وظیفه نموده و این امر مهم را در الویت برنامه های خویش قراردهند.
به جرأت می توان گفت که کمیته جوانان یکی از فعال ترین کمیته های این انجمن می باشد و با همکاری هیئت مدیره به ارائه خدمات مختلفی به عزیزان ناشنوا می پردازند.
2)کمیته خدمات رابطی:
توجه به قشر ناشنوایان نقش مهمی در جامعه بلاخص جامعه اسلامی ما دارد، لذا باید بر حمایت از ایشان توجه نشان داد.از آنجائی که کمبود رابط به عنوان اساسی ترین مشکل ناشنوایان مطرح است توجه به اهمیت و نقش رابط برای برقراری ارتباط مناسب میان ناشنوایان و محیط پیرامون او جهت تفهیم مسائل و ایجاد فرصت های مناسب و حفظ حقوق آنان ضروری به نظر می رسد.هدف از اجرای این طرح، آموزش زبان اشاره به افرادی است که بتوانند با ایجاد ارتباط بین افراد ناشنوا و شنوا در زمینه های علمی، فرهنگی، رفاهی و مشاوره ای، نیاز عزیزان را مرتفع سازند.
3)کمیته نشریه آوای نگاه:
اعضای کمیته فوق متشکل از جوانان ناشنوا و کم شنوایی است که داوطلبانه و به صورت افتخاری و با همکاری یکدیگر مطالب ویژه ناشنوایان و معلولان را از منابع مختلف روز گردآوری نموده و سپس بعد از تکمیل اموری چون تنظیم،صفحه آرائی و چاپ در اختیار همنوعان عزیز خود جهت افزایش سطح اطلاعات و معلومات قرار می گیرد.
4)کمیته وب سایت:
امروزه با توجه به مدرنیته بودن زندگی و فنآوری پیشرفته روز، وب سایت جزو یکی از منابع اطلاع رسانی قرار گرفته است.
شما می توانید از طریق وب سایت به اطلاعات مورد نظر درباره یک موضوع، شرکت سازمان،انجمن و…دست یابید.
وب سایت ویژه انجمن کمکی است به افرادی که به دلیل دوری راه یا کمبود وقت نمی توانند مستقیماً از انجمن دیدن کرده و یا در جریان فعالیتها و اطلاعات آن قرار گیرند.
شما می توانید هر زمان از اطلاعات، اخبار و مطالب ویژه ناشنوایان به صورت Update) روز از طریق وب سایت انجمن مشاهده فرمائید و یا انتقادات و پیشنهادات سازنده خود را از طریق ایمیل مربوطه به گوش مسئولان انجمن رسانید.
5)کمیته هنری:
همانطور که می دانید هنر در میان ایرانیان دارای تاریخچه و پیشینه ای بس طولانی است و حتماً شنیده اید که از قدیم گفته اند : (هنر نزد ایرانیان است و بس).
ناشنوایان نیز در این مورد نه تنها از همنوعان خود فاصله نگرفته اند، چه بسا در بسیاری از زمینه های فرهنگی نیز پیشی گرفته اند.
ناشنوایان به علت موانع شنوایی خود شاید در بعضی زمینه های علمی از تبحر کافی برخوردار نباشند اما در زمینه های هنری از استعداد بالایی برخوردارند.
لذا انجمن نیز از این فرصت استفاده نموده و با تشکیل کمیته هنری متشکل از گروه سرود، تئاتر، فیلمبرداری و عکسبرداری سعی در شکوفایی استعدادهای نهفته ناشنوایان نموده است که اعضای این کمیته در مراسم های مختلف نیز به یاری انجمن شتافته و در توان خود به برگزاری هر چه بهتر برنامه ها کمک می کنند.

6)کمیته خدمات و توانبخشی:
انجمن خانواده ناشنوایان با وجود امکانات مالی کم سعی نموده است به عنوان مرکز شناخته شده برای ناشنوایان در حد توان خود و باکمک های مالی که از بیرون تهیه می شود، خدمات توانبخشی ویژه ناشنوایان را ارائه نماید.
ارائه سمعک به آن دسته از عزیزانی که استطاعت مالی جهت خرید سمعک نداشته و همچنین برگزاری کلاسهای گفتاردرمانی جهت بهبود گفتار ناشنوایان از جمله خدمات توانبخشی ارائه شده در این مرکز می باشد.
7)کمیته آموزش:
آموزش جزء یکی از چالشهای امروزی اماکن عمومی در کشورهای مختلف است.
ناشنوایان به علت مشکلات شنوایی نمی توانند همچون همنوعان خود از مزایای آموزش عمومی که در سطح کشور رایج است، بهره مند شوند.
لذا انجمن با برگزاری کلاسهای آموزشی مختلف این کمبود را مرتفع سازد از جمله:کلاسهای آموزشی برای افراد بازمانده از تحصیل به دلایل مختلف، کلاسهای سوادآموزی ، آموزش کامپیوتر از مبتدی تا پیشرفته، آموزش زبان انگلیسی، و همچنین کلاس آموزش زبان اشاره برای افراد شنوا جهت تربیت رابط که در مبحث کمیته رابطین به آن اشاره شده است.
8)کمیته مشاوره و حقوقی:
در سورة شوری، آیه 38 آمده است ( وامرهم شوری بینهم) با توجه به آیه فوق می توان به اهمیت مشاوره و مشورت در زندگی از دیدگاه قرآن و خداوند پی برد.
اگر به داستان ها مراجعه کنید، متوجه می شوید در موقعیت های که مشورت صورت گرفته، پیروزی آن ها نیز محقق شده است.
انجمن نیز با توجه به مشکل شنوایی عزیزان ناشنوا و با بهره گیری از مشاورین مجرب، کمیته مشاوره را تشکیل داده تا ناشنوایان به راحتی و با زبان خود به مشاوره می پردازند.
9)کمیته امورخیریه و مذهبی:
از آنجائیکه ما در کشوری اسلامی زندگی می کنیم و از طرفی دیگر به علت موانع و مشکلات شنوائی، ناشنوایان با مسائل مذهبی و اصول دینی آشنائی کامل ندارند.
لذا انجمن بر آن شد تا با تاَسیس کمیته امور دینی و مذهبی، ناشنوایان را بهتر با مسائل دینی خویش آشنا سازد.
لذا وظیفه این کمیته، برگزاری مراسم های ویژه مذهبی از قبیل اعیاد،شهادت و… که جهت آشنائی ناشنوایان با رسم و رسوم آیینی می باشد.
وظیفه کمیته امور خیریه، یاری رساندن به خانواده های نیازمند و محروم می باشد که از لحاظ امرار معاش و سایر هزینه ها با مشکلات جدی مواجه هستند.
لذا این کمیته کمکهای نقدی و غیر نقدی را از افراد خیر دریافت و در اختیار آنان قرار می دهد و تا حدودی نیازهای آنان را مرتفع می سازد.
ضمن اینکه انجمن دارای هیئت مذهبی می باشد و با همکاری ناشنوایان در امورمذهبی فعالیت می کنند.
ناشنوا10)کمیته بانوان:
بانوان در هر مملکت از جایگاه و منزلت خاصی برخوردارند.
هدایت یک خانواده و زندگی بیشتربر عهده زن می باشد، لذا انجمن نیز با تشکیل کمیته بانوان سعی نموده است که بانوان ناشنوا را به نحو احسن با مسائل ویژه آشنا سازد.
ضمن اینکه برنامه های ویژه کمیته بانوان در همسو با کمیته امور خیریه و مذهبی فعالیت می نماید.
از جمله برنامه های ویژه بانوان به قرار ذیل است:
آموزش قرآن از الفبا الی ترتیل (از مبتدی تا پیشرفته).
تفسیر قرآن همراه با قصه های قرآنی (ذکر داستان پیامبران و امامان).
آموزش روانشناسی.
آموزش احکام.
تنظیم خانواده و بهداشت.
11)کمیته بزرگسالان:
برنامه ها و اهداف کمیته بزرگسالان همچون کمیته جوانان می باشد با این تفاوت که این برنامه ها ویژه و مختص بزرگسالان می باشد.
از جمله:
برگزاری اردوی تفریحی ویژه بزرگسالان و سالمندان.
ارائه اطلاعات و کمک به سالمندان ناشنواجهت دریافت خدمات ویژه سالمندان از جمله کارت منزلت و غیره .
برگزاری مسابقات ویژه سالمندان از جمله شطرنج و فوتسال و غیره و…
کمک به مشکلات زندگی زوجین از طریق مشاوره خانوادگی.
12)کمیته سلامت و پزشکی:
همانطور که می دانید سلامتی بزرگترین نعمتی است که خداوند به ما عطا فرموده است.آدمی وقتی بیمار می شود، قدر سلامتی خود را می یابد.
لذا از قدیم الایام تأکید زیادی برروی سلامتی و راههای پیشگیری از بیماری و ارائه اطلاعات پیرامون نکات علمی، بهداشتی صورت گرفته است.
انجمن نیز با توجه به این امر مهم و جهت افزایش سطح معلومات ناشنوایان در زمینه سلامت و بهداشت، کمیته سلامت را تأسیس نموده که متشکل از:
برنامه های آموزش پیشگیری از ناشنوایی، ژنتیک و مشاوره مربوطه، تغذیه ،اعتیاد و عوارض آن و غیره.  
تاریخ ثبت در بانک 22 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر