کد co-4047  
عنوان ماهنامه علم و فرهنگ  
مدیر عامل مریم بهرامی  
نوع خصوصی  
زمینه فعالیت ارتقا سطح علمی و فرهنگی نابینایان و ....  
نوع تولیدات چاپ و نشر ماهنامه فرهنگی مخصوص نابینایان  
دامنه فعالیت کشوری  
زبان فارسی  
تلفن 33792849 021  
فکس 02122875879  
وب سایت www.elmofarhangbraille.com  
پست الکترونیکی elmofarhang87@gmail.com  
کشور ایران  
استان تهران  
نشانی خ شریعتی خ خواجه عبد الله انصاری کوچه بیستم کوچه جوانه پلاک 3  
درباره با وجود اقشار، قومیتها و سلائق مختلف, تنوع مطبوعات نیز امری طبیعی به شمار می آید. یکی از این اقشار, قشر نابینایان است که با وجود جمعیتی بالغ بر پانصد هزار نفر با فقر شدیدی در زمینه مطبوعات مواجهند. به عقیده اکثر نابینایان تعداد کمی روزنامه و مجله که برخی از آنها نیز به صورت استانی منتشر میشود, برای این همه ذهن مشتاق و جان شیفته علم و دانش کافی نیست.
البته هدف از ذکر این نکته زیر سوال بردن تلاشهای دیگر همکارانمان دیگر مطبوعات ویژه نابینایان نیست, بلکه هدف فقط اثبات لزوم تنوع جراید, جهت ارضای سلائق گوناگون این عزیزان است. مجله علم و فرهنگ نیز با نظر به این نکات, و همپا و دوشادوش دیگر همکاران مطبوعاتی –چه در سطح استانی, چه در سطح ملی پای در این عرصه گذاشته و می کوشد به لطف خدا و همکاری شما عزیزان گامی در جهت رسیدن به این اهداف بردارد: ارتقا سطح علمی و فرهنگی نابینایان, ایجاد اشتغال, بالا بردن سطح آگاهی نابینایان و آشنایی آنها با مسائل مختلف اجتماعی, سرگرمی و پر کردن بخش اندکی از اوقات فراغت عزیزان, آموزش مطالب گوناگون –که در طول نشر این ماهنامه بیشتر به تدریج با آن آشنا خواهید شد-, تعامل بیش از پیش با دیگر مطبوعات چه بریل چه بینایی, ایجاد شبکه اطلاع رسانی گسترده در زمینه های مختلف در سراسر کشور و… در پایان این بخش, ذکر دو نکته لازم است:
1٫ رسیدن به این اهداف جز به لطف خدا و همدلی و همفکری شما خوانندگان عزیز امکانپذیر نیست, لذا همینجا دست یاری به سوی حق دراز می کنیم و از شما فرهیختگان و علاقه مندان صمیمانه دعوت می کنیم که ما را از نظرات خود بهره مند نمایید.
2٫ جهت اطلاع بیشتر خوانندگان این مجله باید به عرض برسانیم که اداره مجله «علم و فرهنگ» با هزینه شخصی و به طور کاملا! خصوصی است و به هیچ گروه یا ارگان دولتی و خیریه وابستگی ندارد.

محتوای کلی:
برای آگاهی بیشتر شما عزیزان از محتوای کلی این نشریه, بخشی از عناوین مختصراً به آگاهی میرسد, البته با ذکر این نکته که لزوماً همه این موارد در شماره یک چاپ نخواهند شد و با توجه به تعداد صفحات هر شماره و به تدریج منتشر خواهند شد. 1٫ ادبیات: در این بخش آثار و مطالب ادبی جالب توجهی برای شما در نظر گرفته شده که به فراخور موضوع چاپ خواهند شد. 2٫ ایرانشناسی: در هر شماره در این بخش به یکی از استانهای کشور عزیزمان سفر خواهیم کرد تا با زیباییهای طبیعی و تاریخی استانهای میهنمان بیشتر آشنا شویم. 3٫ ورزشی: در این بخش به تاریخچه ورزشهای مختلف خواهیم پرداخت و با هر ورزش اندکی آشنا خواهیم شد. 4٫ مذهبی: در این بخش به کمک کارشناسان محترم, با مبانی دین و خداشناسی آشنا خواهیم شد و به کمک آیات و روایات, با سیره نظری و عملی اهل بیت مکرم رسول ا… آشنا خواهیم شد. 5٫ طنز: در این بخش از حکایات و نکات طنز موجود در گنجینه ادب پارسی بهره خواهیم برد و گاهی نیز نیشی به اوضاع و احوال روزمره خودمان خواهیم زد. 6٫ اقتصادی: در این بخش با عملکرد سازمانهای اقتصادی مانند بانکها, بهمه ها, دارایی و نظایر آنها آشنا می شویم. 7٫ داستان: در هر شماره یک داستان کوتاه کامل یا بخشی از یک داستان بلند به صورت دنباله دار چاپ خواهد شد, که همینجا از نویسندگان محترم نابینا که مایلند داستانشان در این مجله به نام خودشان چاپ شود دعوت میکنیم آثارشان را به دفتر نشریه ارسال نمایند تا پس از بررسی کارشناسان در اختیار دیگر عزیزان گذاشته شود. 8٫ جالب است بدانید: جالب است بدانید در این بخش نکات جالب توجه و خواندنی به آگاهی شما خواهد رسید. 9٫ از شما برای شما: هانطور که از نام این ستون پیداست, نویسنده این بخش خود شمایید که نوشته های خود را در هر زمینه در اختیار دیگر دوستان قرار میدهید. پس بشتابید. 10٫ پزشکی: در این بخش به تازه های پزشکی و پیشرفتهای این رشته به ویژه در زمینه چشم پزشکی خواهیم پرداخت. 11٫ موسیقی: در این بخش پر طرفدار, به بررسی انواع موسیقی, آثار و زندگی بزرگان این عرصه و تازه های تولید موسیقی خواهیم پرداخت. 12٫ مصاحبه: در این بخش, به پای حرفها و تجربیات بزرگان عرصه فرهنگ و هنر –به خصوص در زمینه گویندگی- می نشینیم تا از این اساتید بیشتر بیاموزیم. علی رضا جاویدنیا, بهروز رضوی, محمد ابراهیمیان و جمشید مشایخی در اولویت این بخش هستند. 13٫ از لا به لای جراید: در این بخش با گشت و گذاری در جراید مختلف, شما را با آن جراید و چکیده ای از مطالب آنها آشنا خواهیم کرد. 14٫ کودک و نوجوان: بی شک گلهای باغ زندگی نیز از مطالب متنوع این نشریه بی نصیب نخواهند بود. 15٫ سرگرمی: این بخش به کسانی تعلق دارد که علاقه مندند در مسابقه شرکت کنند و جایزه بگیرند. 16٫ آگهی: این ماهنامه آمادگی خود را برای درج آگهیهای تبلیغاتی اشخاص حقیقی یا حقوقی و نیز نیازمندیهای شما اعلام می دارد. ضمناً مطالب دیگری نیز برای شما عزیزان تدارک دیده شده که به تدریج در جریان چاپ و نشر این ماهنامه به آگاهی شما عزیزان خواهد رسید. شما هم دست به قلم شوید و در هر یک از این زمینه هایی که مطرح شد طبعآزمایی کنید. ما هم به اسم خودتان چاپ می کنیم.

جشن آغاز سومین سال انتشار ماهنامه علم و فرهنگ ویژه نابینایان:
جشن آغاز سومین سال انتشار ماهنامه علم و فرهنگ ویژه‌ی نابینایان با حضور سه مجری و هنرمند سرشناس رادیو و تلویزیون برگزار شد.
ماهنامه علم و فرهنگ مهرماه 1387 فعالیت خود را با محوریت تعدادی از نویسندگان و هنرمندان نابینا آغاز کرد و اکنون 23 شماره از این نشریه به خط بریل زیرِ دستان نابینایان ایران لمس شده است.
سه میهمان ویژه‌ی جشن آغاز سومین سال انتشار این ماهنامه بهرام سلطان‌پور مجری و گزارشگر سرشناس رادیو ورزش، فرزانه معصومیان گوینده خبر رادیو پیام و علیرضا جاوید نیا مجری و هنرمند نام‌آشنای عرصه‌ی طنز رادیو و تلویزیون در این مراسم افطاری پیرامون نحوه افزایش مخاطبان نشریه و بالابردن کیفیت مطالب با دست اندرکاران ماهنامه‌ی علم و فرهنگ به گفت و گو پرداختند.
بالابردن سطح علمی، دانش و آگاهی‌های اجتماعی و ایجاد فرصت‌های شغلی برای نابینایان، غنی کردن اوقات فراغت آن ها ، همکاری با مطبوعات دیگر و تلاش برای ایجاد شبکه اطلاع‌رسانی گسترده در زمینه‌های مختلف برای نابینایان از جمله اهداف انتشار ماه نامه علم و فرهنگ است.
بر اساس این گزارش در مراسم جشن آغاز سومین سال انتشار این ماهنامه که در محل موسسه توانپویان الغدیر برگزار شد، امیر سلامی سردبیر این نشریه ضمن قدردانی از تمامی کسانی که در این دوسال گذشته برای انتشار پی در پی نشریه تلاش کرده‌اند، اظهار امیدواری کرد که نشستی نیز با حضور مخاطبان نشریه در آینده‌ای نزدیک برگزار شود.
وی افزود: ماهنامه به همت جمع کوچکی از دوستان نابینا – که دوست داشتند گامی هر چند کوچک برای رشد و پویایی علم و فرهنگ در میان نابینایان بردارند – راه اندازی شد و اکنون پس از دو سال فعالیت، امیدواریم به همت دوستان و حمایت جامعه‌ی نابینایان ایران و همه‌ی کسانی که به هر نحوی می‌توانند دست ما را بگیرند این مسیر ادامه پیدا کند.
مصطفی فروزنده مسوول روابط عمومی ماهنامه نیز در این مراسم خواستار ارتباط بیشتر مخاطبان با نشریه شد و گفت: انتقادها و پیشنهادهای سازنده‌ی مخاطبان می‌تواند بهترین راهنما برای دست اندرکاران انتشار ماهنامه باشد تا نقایص کار به تدریج بر طرف شود.
او همچنین به این نکته هم اشاره کرد که ماهنامه علم و فرهنگ توانسته است در این مدت به ایجاد شغل برای نابینایان نیز کمک کند. در این مراسم همچنین از همکاری‌های صمیمانه و بی‌دریغ دکتر پروین ناظمی استاد دانشگاه، روانشناس و نویسنده ستون “خوب‌تر باشیم” ماهنامه با اهدای لوح تقدیری به امضای مریم بهرامی مدیر مسوول و صاحب امتیاز و امیر سلامی سردبیر، قدردانی شد.
در این تقدیرنامه با اشاره به اهمیت علم و دانش به عنوان یکی از موهبت‌های الهی و یکی از مشخصه‌های بارز انسان – که در قرآن و احادیث نبوی نیز بر آن تاکید شده – آمده است: اینک که در آستانه سومین سال انتشار نشریه علم و فرهنگ قرار داریم بر خود فرض می‌دانیم از تلاش‌های بی دریغ و کوشش وافر شما در راه گسترش علم و اندیشه، صمیمانه قدردانی کنیم امید آن که همواره در پناه قرآن باشید و دعای خیر نابینایان بدرقه‌ی راهتان باشد.”
گفتنی است بیست و چهارمین شماره ماهنامه علم و فرهنگ تا پایان شهریور در اختیار مشترکان نابینای این نشریه قرار خواهد گرفت.  
تاریخ ثبت در بانک 22 اردیبهشت 1395  
فایل پیوست
تصویر