کد jr-9993  
عنوان اول نمونه های موفق مناسب سازی محیط در سطح ملی و بین المللی  
نویسنده وحید بوستان احمدی  
عنوان مجموعه همایش ملی مناسب سازی محیط شهری (تهران، پژوهشکده مهندسی و علوم پزشکی جانبازان- 1385)  
نوع کاغذی  
محل چاپ مجموعه تهران  
سال چاپ 1385شمسی  
زبان فارسی  
موضوعات امکان دسترسی معلولین ، فضا ، اعمال حرکتی ، امنیت و استقلال معلولین مطابق با استانداردهای ADA ، ضوابط و مقررات شهرسازی و معماری، بروز شدن ضوابط  
متن دفتر ADA (دفتر حمایت ازمعلولین امریکا) در سال 1990 تاسیس شد، تا میان تمام فعالیت های شهری اعم از خدمات ، برنامه ریزی شهری و شرایط معلولین و امکان دسترسی آنان هماهنگی لازم را فراهم آورد. این دفتر همچنین در طراحی و باز طراحی پروژه های عمرانی به مهندسین کمک می کند تا طرح آنها بیشتر با شرایط معلولین مطابقت داشته باشد.
هدف ازاین تحقیق معرفی و بررسی وظایف و عملکردهای این دفتر می باشد. به طور قطع، از آنجایی که این سازمان، در طول سال های اخیر، بسیار فعال بوده و از طرفی نیز با حمایت قوه قضاییه اقدام به تحلیل اوضاع شهرها و اعمال محیط مناسب برای معلولین نموده است، لذا بررسی و پرداختن به جزئیات و دستاوردهای چنین سازمانی می تواند در موارد علمی و کاربردی مناسب سازی محیط برای معلولین و ایثارگران کشور عزیزمان، مناسب باشد.
آنچا را در اینتحقیق به آن پرداخته شده می توان در دو بخش خلاصه نمود:
1) اولین مورد بررسی و ترجمان کلی از عمکرد سازمان ADA و پرداختن به جزئیات کاربردی دستورالعمل های ارائه شده این سازمان است. لازم است ذکر گردد که چنین تحقیقی می تواند باعث بهبود و به روز شدن ضوابط و مقررات شهر سازی و معماری برای افراد معلول جسمی – حرکتی ، منتشره مرکز تحقیقات ساختمان مسکن شود.
2) یکی از شهرهایی که با این دفتر همکای بسیاری داشته و به لحاظ شهرسازی به شرایط معلولین توجه بسیاری نموده است، شهر پیتسبورگ کشور امریکاست. لذا سعی خواهیم کرد که تغییرات و دستاوردهای برنامه ریزی شهری، این شهر را مورد بررسی قرار داده تا بدین وسیله تحقق مسائل تئوریک و علمی دستورالعملهای سازمان ADA را بهتر درک کنیم. در ضمت تحلیل این شهر خود در راستای موضوع تحقیق یعنی بررسی نمونه های موفق مناسب سازی محیط در سطح ملی و بین المللی است.  
تاریخ ثبت در بانک 17 مرداد 1395